3 kenmerken van de liefde van God voor jou

04

feb

Marije Brandwijk

Het is weer februari, de maand waarin het Valentijnsdag is. Misschien een maand die in het teken staat van de liefde voor jou. Vandaag wil ik je meenemen naar de liefde van God voor ons. Ken je het boek ´Bevrijdende liefde´ van Francine Rivers? Het vertelt op een moderne manier het verhaal van Hosea uit de Bijbel. Toen ik het vorige maand las, werd ik geraakt door Gods liefde voor ons: Zijn liefde stopt niet als wij weer afgedwaald zijn. Hij blijft ons telkens weer terughalen. Zijn liefde voor ons gaat diep, hoe bijzonder is dat?

1. Gods liefde blijft voor altijd

Gods liefde blijft altijd doorgaan, het is een liefde die geen einde kent. Soms denk ik te begrijpen hoe diep Gods liefde, geduld en aandacht voor mij is, maar dan leer ik toch nieuwe dingen over Hem. Het is ook geen liefde die opeens stopt van de een op de andere dag, omdat God opeens toch niet meer van mij houdt. Nee, vanaf de dag dat we geboren zijn, ziet Hij ons met liefhebbende ogen. Soms denk je misschien “Waarom zou God zijn liefde nog aan ons mensen geven, met alle verkeerde dingen die wij doen?”

Prijs de Heer, want Hij is goed – zijn liefde duurt voor eeuwig
– Psalm 136:1 (BasisBijbel)

Het is zoals David keer op keer herhaalt in Psalm 136. Zijn liefde duurt voor eeuwig. God die helpt ons keer op keer, zoals we ook in die Psalm kunnen lezen. Het is liefde die niet stopt nadat er mensen weer iets verkeerd hebben gedaan, zoals bijvoorbeeld de Israëlieten die zeurden. Nee, Zijn liefde duurt voor eeuwig!

2. Gods liefde blijft ons weer terughalen

Wat mij zo aansprak in het boek ´Bevrijdende Liefde´en het Bijbelboek Hosea, is het feit dat Hosea elke keer weer zijn vrouw terug gaat halen. Ondanks dat de vrouw van Hosea een prostituee was, trouwt hij met haar. God heeft dit van Hosea gevraagd. Ze blijft elke keer weglopen, terug naar haar oude leven en gewoontes. Toch blijft Hosea van haar houden, gaat hij haar weer terughalen naar hun huis en leven samen. Deze geschiedenis in de Bijbel laat zo ook iets zien van Gods liefde. Want het is die liefde die ons weer terug haalt naar de relatie met de Vader, wanneer we gezondigd hebben en het bij andere dingen dan God zoeken.

Ik heb persoonlijk gemerkt, dat God iets van zichzelf laat zien, wanneer ik mij rot voel omdat ik gezondigd heb en mij afvraag hoe God nog van mij kan houden. Ik kan er dan niet meer omheen, dan moet ik wel weer terugkeren naar de Vader. En wanneer je daar weer bent, zul je vergeving vinden en nog meer liefde.

3. Gods liefde redt ons

Toen ik nadacht over Gods liefde, moest ik denken aan een bekende tekst uit de Bijbel. Die kreeg opeens een veel diepere betekenis voor mij. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat Gods liefde ons redt? Die liefde redt ons van een verloren leven en het geeft ons een eeuwig leven wanneer we in Hem geloven.

Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.
– Johannes 3:16 (HSV)

Zonder Gods liefde voor ons, was de Heere Jezus nooit op de aarde gekomen om ons te redden. Wanneer je dat op je in laat werken, kun je toch niets anders doen dan God danken voor Zijn liefde? Dan is die diepe liefde van Hem voor ons ook onze liefde waard. Dan hoop ik dat je deze woorden kunt zingen:

Liefde was het, onuitputt’lijk,
liefd’ en goedheid, eind’loos groot.
Toen de Levensvorst op aarde
tot ons heil zijn bloed vergoot.

Aan de slag!

  • Lees deze week eens de geschiedenis in Hosea (Hosea 1-3)
  • Wat betekent Gods liefde voor jou? Vertel het God eens!

Wil je gebruik kunnen blijven maken van onze gratis overdenkingen? Steun ons werk dan met een eenmalige gift! Onze dank is groot.

[paytium name=”Zij Lacht” description=”Donatie” button_label=”Yes, ik steun Zij Lacht!”]
[paytium_field type=”dropdown” label=”Bedrag” options=”5/10/15/20/50/100″ options_are_amounts=”true” /]
[paytium_total /]
[/paytium]

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap