Elke dag om 06:00 staat er een Bijbelse overdenking online. Deze overdenkingen worden geschreven door een team van vrijwillige schrijfsters. De overdenkingen worden maandelijks door zo'n 30.000 mensen gelezen. 

Elke overdenking van Zij Lacht wordt geschreven aan de hand van een Bijbelgedeelte. De bron die hiervoor gebruikt wordt is de Bijbel. Wat is het doel van de Bijbel en wat betekent het dat God spreekt? Welke reactie wordt er van ons verwacht op Zijn spreken? 

Naast de dagelijkse overdenkingen worden er events, (online) cursussen en kloosterweekenden georganiseerd. In de Zij Lacht shop worden daarnaast leesplannen, Bijbels en (gratis) downloads aangeboden, zodat jij de Bijbel beter leert lezen, begrijpen en leven.

Wij willen jou helpen om je geloof handen en voeten te geven.

Alles wat je moet weten!

De tekst die centraal staat voor Zij Lacht staat in het laatste hoofdstuk van het boek Spreuken (31:25). 

En de naam?

Het laatste gedeelte over de krachtige vrouw is een van de bekendste delen van het boek. Er wordt een ideaalbeeld beschreven van een moedige en ondernemende vrouw, waarin alle eerdere beelden van wijsheid die geschetst zijn samenkomen. De laatste verzen in hoofdstuk 31 geven een kernachtige omschrijving van de krachtige vrouw. Een vrouw die de Heer vreest moet geprezen worden. Door ontzag voor de Heer ontwikkelt zij zich tot een krachtige en invloedrijke vrouw. Dit beeld kan voor veel vrouwen bemoedigend zijn. Aan de andere kant kan het ook afschrikken. Het is goed om te beseffen dat het een voorbeeld is hoe te leven. Het betekent dat we als vrouwen groeimogelijkheden hebben. We kunnen ons misschien (nog) niet identificeren met deze vrouw, maar dat is ook niet noodzakelijk. Het biedt wel de mogelijkheid om een keuze te maken: wil ik zijn als de vrouw uit Spreuken 31 en wat moet ik doen om op haar te lijken?

Lees meer

the team

Alien van Nes
Alina Bikker-van Rijn
Marije Brandwijk
Corline Hoefnagel
Hanneke van der Galiën
Mandy Wittekoek
Marie-Tulin van Ekeren
Marijke Gootjes
Nathanja
Sanne van Heukelum
Tirza Rots
Suzanne Verschoor
Paola Don
Arjannàh Azodi Deylami
Daniëlle Geneuglijk
Sarah Rokach


Roos-Marie van de Lagemaat


Femke van Dooren (afstudeeronderzoek Zij Lacht Membership)

Liza Kruit-de Jonge
Founder

Jacomien van Urk
Hoofdredacteur

Charlotte Glasbergen-Molenaar
Hoofd theologisch team
Neeltje Bremmer
Irene Ghaedi
Maartje Kok
Corianne van der Werf


Ruth van Beek
Marijke Koopman
Vivian Straver
Daniëlle Veldhuizen

Uitvoerend team

Theologische
support

Redactie

Auteurs

Social media

Stage

Partners

In onze Facebookgroep met meer dan tweeduizend leden kun je je aansluiten bij een bestaande Zij Lacht Bijbelgroep of je kunt er zelf één starten! 

Wil je een bijbelstudiegroep starten?

De community

helemaal gratis!

Sluit je aan

© 2021 Zij Lacht | Alle rechten voorbehouden