Elke dag om 06:00 staat er een Bijbelse overdenking online. Deze overdenkingen worden geschreven door een team van vrijwillige schrijfsters. Maandelijks lezen zo'n 40.000 mensen de overdenkingen. 

Elke overdenking van Zij Lacht is geschreven aan de hand van een Bijbelgedeelte. De bron die hiervoor gebruikt wordt is de Bijbel. Wat is het doel van de Bijbel en wat betekent het dat God spreekt? Welke reactie wordt er van ons verwacht op Zijn spreken? 

Naast de dagelijkse overdenkingen organiseren we events, (online) cursussen en kloosterweekenden. In de Zij Lacht shop vind je daarnaast leesplannen, Bijbels en (gratis) downloads, zodat jij de Bijbel beter leert lezen, begrijpen en leven.

Wij willen jou helpen om je geloof handen en voeten te geven

Alles wat je moet weten!

De tekst die centraal staat voor Zij Lacht, staat in het laatste hoofdstuk van het boek Spreuken (31:25)

En de naam?

Het laatste gedeelte, over de krachtige vrouw, is een van de bekendste delen van het boek. Het beschrijft een ideaalbeeld van een moedige, ondernemende vrouw, waarin alle eerdere beelden van wijsheid die geschetst zijn samenkomen. De laatste verzen in hoofdstuk 31 geven een kernachtige omschrijving van de krachtige vrouw. Een vrouw die de Heer vreest moet geprezen worden. Door ontzag voor de Heer ontwikkelt zij zich tot een krachtige en invloedrijke vrouw.

Dit beeld kan voor veel vrouwen bemoedigend zijn. Aan de andere kant kan het ook afschrikken. Het is goed om te beseffen dat het een voorbeeld is hoe te leven. Het betekent dat we als vrouwen groeimogelijkheden hebben. We kunnen ons misschien (nog) niet identificeren met deze vrouw, maar dat is ook niet noodzakelijk. Het biedt wel de mogelijkheid om een keuze te maken: wil ik zijn als de vrouw uit Spreuken 31 en wat moet ik doen om op haar te lijken?

Lees meer

the team

Alina Bikker-van Rijn
Aryannah Azodi Deylami
Corline Hoefnagel
Daniëlle Geneugelijk
Jacomien van Urk
Joanne van de Vendel
Linda Aalbers
Mandy Wittekoek
Marijke Gootjes-Verhoeve
Marije Dekker-Brandwijk
Marianne de Bart-van der Lee
Nathanja Koster
Paola Don
Sarah Rokach
Suzanne Verschoor
Tirza Rots
Tamara Bal

Liza Kruit-de Jonge
Founder + Manager
liza@zijlacht.nl

Sabine Nobbe
Hoofdredacteur
sabine@zijlacht.nl

Charlotte Glasbergen-Molenaar
Hoofd theologisch team
charlotte@zijlacht.nl

Femke van Dooren
Social Media Manager
femke@zijlacht.nlUitvoerend team

Theologische support

Bloggers

Redactie

Ruth van Beek
Marijke Koopman
Vivian Straver
Daniëlle Veldhuizen

Neeltje Bremmer
Irene van Amersfoort
Corianne van der Werf
Fianne de With

In onze Facebookgroep met meer dan tweeduizend leden kun je je aansluiten bij een bestaande Zij Lacht Bijbelgroep of je kunt er zelf één starten.

Wil je een Bijbelstudiegroep starten?

De community

Gratis!

Sluit je aan

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap