Heb jij de Bijbel al eens van kaft tot kaft gelezen? Het is echt een verrijking voor je geloof om dit minstens een keer in je leven te doen! Maar wij snappen goed: dat is een hele opgave! Daarom doen we het in 2024 samen! Doe jij met ons mee?

Ga de challenge aan en lees in 2024 de Bijbel van kaft tot kaft!

Doe jij mee?

Je kunt op twee manieren meedoen. Met de papieren Bijbel in één jaar óf met het digitale leesrooster.

Zij Lacht Bijbel in een Jaar

Hoe kun je meedoen?

Eigen Bijbel + digitaal leesrooster

1.

2.

Bestel de Zij Lacht Bijbel in een jaar. Een prachtige hardcover uitgave met leeslintje waarin iedere dag de te lezen stukken voor je klaarstaan. Het grote voordeel van deze speciale Bijbel-uitgave is dat je niet lang bezig bent met het opzoeken van de Bijbelgedeeltes. Op die manier wordt de stap om te lezen nog kleiner! Als je de Bijbel uit hebt, kun je 'm bewaren om over een (paar) jaar opnieuw te lezen óf je kunt hem doorgeven aan een vrouw in jouw omgeving zodat nog meer vrouwen de Bijbel lezen, begrijpen en leven!

Wil je liever meelezen in je eigen Bijbel? Of ga je een weekendje weg en wil je die dagen even in de Bijbel-app meelezen? Download het gratis leesrooster waarop iedere dag de te lezen stukken voor je klaarstaan. Het leesrooster bevat daarnaast een aanvullende pagina om iedere week of maand notities op te maken om de Bijbel echt te lezen, begrijpen en leven!

Bekijk de Bijbel

Download

Luister in 2024 iedere vrijdag om 11:00 uur mee met de
Zij Lacht Bijbel in een Jaar podcast!

En...

Bijbellezen is niet altijd makkelijk, he?

Onze Bijbelleestips

Een paar tips op een rijtje:

Zorg dat je het samen doet met iemand! Vraag een vriendin, je zus of je kring uit de kerk om de challenge met elkaar aan te gaan. Bespreek regelmatig met elkaar hoe het lezen jullie vergaat en wat jullie opviel. Eén van onze schrijfster is een Whatsapp groep gestart waar je samen met honderden vrouwen de Bijbel in 1 jaar leest. 

PS: Doe je het samen met je vriend, man of mannen uit je omgeving? Deze Bijbel van het NBG heeft dezelfde opbouw! 

Download het Bijbelleesrooster waar ook een heel handig notitieblad bij zit en schrijf dagelijks of wekelijks op hoe jij de Bijbel leest, begrijpt en leeft. 

Luister wekelijks naar de podcast waarin Liza en Femke delen wat hen opviel. Ook delen zij elke week een interessant weetje van een Bijbelwetenschapper over een van de stukken van die week. 

Schrijf een brief aan jezelf waarom jij de Bijbel wilt lezen en waarom jij deze Challenge dit jaar aan wilt gaan en stop de brief voorin je Bijbel. 
Op momenten dat je niet zo gemotiveerd bent (en geloof ons, die momenten gaan straks komen bij lange registers en de wat meer ingewikkelde boeken!) lees je de brief weer eens om jezelf te motiveren. 

Schrijf in een notitieboekje op wat je geraakt heeft, wat je wel of niet begrijpt, en hoe je antwoord hebt gevonden op je vragen. Vraag jezelf tot slot af hoe je de gelezen stukken kunt toepassen in je dagelijks leven. Hierdoor ben je actiever bezig met de gelezen stukken.

Leg de Bijbel op een zichtbare plek in huis (dus niet in een gesloten kast!). Zo word je er elke dag aan herinnerd om te lezen. 

Lees de Bijbel op een vast moment van de dag. Bijvoorbeeld elke ochtend direct als je wakker wordt in bed, tijdens je ontbijt,
of meteen als je thuis komt van je werk. Op die manier creëer je een goede routine en vergeet je minder snel om te lezen. 

Maak het lezen leuk! Doe gezellige kaarsen aan, creeër een fijn leeshoekje, en maak je favoriete thee of koffie.

De Bijbels worden binnen 5 werkdagen verstuurd.

Veelgestelde vragen

Ik heb de Bijbel al besteld, wanneer krijg ik deze binnen?

Ja, dit is inderdaad hetzelfde leesrooster. Die uitgave kun je dus ook gebruiken! Het verschil zit hem in het design, en het feit dat de Zij Lacht Bijbel in een Jaar een hardcover uitgave is in plaats van een paperback. Daarnaast bevat de Zij Lacht versie een handig leeslintje.

Is het leesrooster hetzelfde als het leesrooster in de NBV21 Bijbel in een jaar?

Je kunt op ieder gewenst moment instromen! Dat kan op 2 manieren: je stroomt in op de datum van die dag en je plakt de 'gemiste' dagen er achteraan, of je start gewoon met lezen op dag 1.

Moet ik per se op 1 januari 2024 starten of kan ik ook later beginnen?

Het lezen van de Bijbelgedeeltes kost je +- 25 minuten per dag als je in een gemiddeld tempo leest zonder afgeleid te worden. Prima te doen!

Hoe lang ben ik elke dag bezig met het lezen van de Bijbelstukken?

Doordat Zij Lacht in 2023 onderdeel is geworden van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap, gaan we (op veler verzoek!) ook uitgaven maken met de NBV21 vertaling. Deze Bijbel in een Jaar is daar een voorbeeld van. We blijven naast de NBV21 óók uitgaven maken met de HSV-vertaling. :-)

Waarom hebben jullie gekozen voor de NBV21 vertaling in plaats van de HSV?

Heb je een andere vraag over de Zij Lacht Bijbel in een Jaar? Stel 'm via een DM op Instagram of mail naar info@zijlacht.nl.

In onze Facebookgroep met meer dan tweeduizend leden kun je je aansluiten bij een bestaande Zij Lacht Bijbelgroep of je kunt er zelf één starten.

Wil je een Bijbelstudiegroep starten?

De community

Gratis!

Sluit je aan

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap