zij lacht kloosterweekend

Stil worden

Verlang jij ernaar om tot rust te komen? Om helemaal tot jezelf en tot God te komen? Om je dagelijkse bezigheden in ander licht te zien en álles (zelfs je telefoon!) aan de kant leggen? Dan is het allereerste Zij Lacht kloosterweekend echt iets voor jou! 

ik wil mee!

14-17 NOVEMBER 2019, OOSTERHOUT

Van donderdagavond 14 november t/m zondagavond 17 november organiseren we het Zij Lacht Kloosterweekend in Oosterhout. Samen zijn we te gast bij de zusters Benedictinessen in de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout. Dit betekent dat we meegaan in het ritme van de zusters: we wonen hun diensten bij en volgen hun eetpatroon. Met een intieme groep van maximaal 15 like-minded vrouwen beleven we dit weekend samen. Het is daarom belangrijk dat je het hele weekend aanwezig bent. 

Begin weekend: donderdagavond 14 november, 18:30 uur
Einde weekend: zondagmiddag 17 november, 16.30 uur

Je slaapt in je eentje op een eenvoudige kamer met daarin een bed, bureau, wastafel, kast en een klein balkon. Met de andere gasten deel je een bad, douches en wc's, welke op de gang zijn te vinden. Verwacht geen instagrammable styling die je van ons gewend bent. Sterker nog: je mag Instagram dit weekend niet eens gebruiken omdat je telefoon gedurende het weekend helemaal uit gaat! Wij hebben ervaren dat dit enorm bijdraagt aan het vinden van rust.

eenvoud

WAT KRIJG JE?

Drie overnachtingen op een privé kamer
Alle maaltijden
Koffie en thee
Mogelijkheid voor persoonlijke gesprekken en gebed
Zij Lacht kloosterweekend guide
Een bruisbal voor in bad
Het boek 'Een levensregel voor beginners'

€345,-*

*op basis van volledige bezetting

Uit ervaring weten we dat het lastig kan zijn om te wennen aan de stilte. Daarom ontwikkelden we een guide om je het weekend door te leiden. Jij krijgt de guide in gedrukte vorm.

kloosterweekend guide

zij lacht

Lees verder voor de ervaringen van Neeltje en Jacomien.

Neeltje, Jacomien, Liza en Inge organiseren het kloosterweekend. Zij zullen het hele weekend aanwezig zijn voor extra gesprekken en gebed. 

— Jacomien

Ik heb een brein dat vaak overuren maakt, en moeilijk te stoppen is. Maar door mee te gaan in het ritme van de zusters in het klooster en even uit de haast van de dag te zijn, lukte het om echt stil te worden. Stilte brengt datgene naar boven wat niet in woorden of gedachten te vangen is. Stilte heelt. Stilte herstelt. Stilte leert mij om dichtbij God te zijn. Gewoon zijn.

‘Ik heb mijn ziel tot stilte gebracht’. Davids woorden omschrijven voor mij het beste wat er gebeurde tijdens het kloosterweekend. 

— neeltje

De onrust van het leven buiten de kloostermuren neem je met je mee, en kun je in het klooster langzaam loslaten. Als ik na een paar dagen het klooster achter me laat, voel ik me vaak weer fris en opgewekt om het leven tegemoet te gaan.

Het klooster is voor mij een tweede thuis. Zuster Hildegard die de deur opendoet, de rust die je weer tegemoet komt - ik zie er altijd weer naar uit.

Neeltje, Jacomien, Liza en Inge (v.l.n.r.)

het team

Meld je nu aan voor het eerste Zij Lacht kloosterweekend. We hebben beperkt plek en vol=vol! Door je aan te melden via onderstaande button ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. 

helaas!

Je bent te laat, het weekend is al vol. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe weekenden in de toekomst

© zij lacht, 2018  |  foto's door inge kooiman