Zegen!

28

sep

Liza

Lezen: Efeziërs 4:31, Filippenzen 4:8

Laatst vertelde iemand over haar wiskundelerares. Als de klas druk was, ging de docent met haar hand omhoog staan en riep ze: ‘Zegen!’ De docent legde later uit dat ze bewust een zegenende houding aannam, om een woede-uitbarsting te voorkomen. Ik bewonderde deze lerares en probeerde eenzelfde houding aan te nemen.

Ik ben een behoorlijk driftige autobestuurder. Gas erop, overdreven inhalen, geërgerd opzij kijken en lelijke gedachten over andere autobestuurders hebben: het overkwam me regelmatig.

Als ik merkte dat ik negatief dacht over andere bestuurders, stak ik mijn hand op en zei: ‘Zegen!’ En weet je? Het hielp!

In Efeziërs lezen we dat God van ons vraagt alle soorten slecht gedrag weg te doen. Dat is nogal wat. Maar weet je, God is een goede God. Hij wil dit niet zomaar van ons. Hij wenst het ons toe dat we positief denken. Want als je positief denkt, ga je je ook beter voelen. Als je besluit positieve gedachten over iemand te koesteren, zul je zien dat je deze persoon mooier gaat vinden. Datzelfde geldt voor situaties. Als je altijd zeurt over een bepaalde taak, kies er dan voor om positief te denken. Na een tijdje kun je je gemakkelijker richten op de leuke dingen van die taak.

Aan de slag!

Richt je gedachten op de punten die worden genoemd in Filippenzen en probeer die wiskundelerares eens na te doen. Kies er vandaag heel bewust voor om anderen te zegenen.

Deel deze overdenking

  1. Renee schreef:

    Dankjewel Liza! Mooie opdracht, voor onszelf ( mezelf😊) en voor de mensen om ons heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap