Wees een beetje lief voor jezelf vandaag!

22

apr

Nathanja

Deze overdenking is voor alle vrouwen die zichzelf soms best wat extra liefde mogen geven. Een beetje lief zijn voor jezelf! Voor de vrouwen die met hun hele hart Jezus willen volgen en alles van zichzelf willen geven en er onderweg soms achter komen dat ze de genade ergens ver achter hebben gelaten. Voor vrouwen die vermoeid en belast zijn en verlangen naar de rust die Jezus wil geven. Of ook wel, deze overdenking is voor alle vrouwen!

Kom naar mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven. Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel; want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht.
– Mattheüs 11:28-30 (HSV)

Mijn juk is zacht en Mijn last is licht

Deze uitspraak van Jezus is alom bekend. Eigenlijk is het wel een echt feel good vers. We vinden het allemaal fijn om te horen dat we naar Jezus mogen komen voor rust. Zegt het feit dat we deze waarheid zo graag horen ook iets over onszelf? Leggen wij misschien best vaak zware lasten op onze schouders? Ik vind het een heerlijke uitspraak van Jezus. En ik herken dat verlangen zó om bij Hem te komen en rust te ontvangen, jij ook?

Ik weet niet hoe het precies bij jou zit, maar bij mij komt dat omdat ik me onbewust best wat vaker vermoeid of belast voel dan dat ik zelf door heb. En stiekem geef ik daar niet zo graag aan toe. Ik wil niet gewoon even ‘vermoeid’ zijn, ik wil 110% achter Jezus aan rennen en alles geven! Ik herken dat ik mezelf in mijn eigen geloofsleven soms best wat ‘zware lasten’ op leg wat betreft hoe het leven van een vrouw naar Gods hart eruit zou moeten zien. Herken je dat?

Wat is nu eigenlijk precies een juk? Een juk is een instrument om emmers te dragen, het is een verbinding tussen twee dieren die samen de last kunnen trekken of kunnen helpen op het land. Jezus heeft het hier over Zijn juk, dit is niet het juk wat Hij zelf draagt (Hij heeft geen juk nodig) maar om het juk dat Hij oplegt. Een juk dient ervoor om de last lichter te maken. Jezus wil jouw lasten lichter maken. Hij nodigt je vanmorgen uit om bij Hem te komen. Om te zeggen, ‘Heer ik voel me zo vermoeid, leer Mij u te kennen’ en vervolgens Zijn juk op je te nemen dat zacht is, en Zijn last die licht is.

Beetje lief zijn voor jezelf vandaag!

Wees een beetje lief voor jezelf vandaag. Nog voordat jij vanmorgen wakker werd dacht de Vader al aan jou. Hij kan niet wachten tot je wakker wordt! Nog voordat je vanmorgen iets had gedaan keek Hij vol liefde naar jou. De liefde die de Vader voor jou voelt is niet onder woorden te brengen. Hij kijkt je aan en ziet jouw hart. Hij kijkt door de lens van Zijn genade, in het licht van Zijn Zoon. God houdt van jou met open armen en is een liefdevolle Vader.

Aan de slag!

Passend bij de overdenking van vandaag geen ‘aan de slag’ waarbij je iets moet, maar waarbij je iets mag! Ik nodig je uit het liedje “Pride of a Father – Hillsong” aan te zetten en deze woorden over je uit te laten zingen: ‘When you see me, You see my heart. Through thee yes of Your mercy in the light of your Son. You love me with open arms and the pride of a Father.’

En niet vergeten hè: wees een beetje lief voor jezelf vandaag!

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap