Waarom wij dankbaar mogen zijn dat wij Hem kennen

11

jul

Belinda Bos

Wat een voorrecht, dat wij de Heer mogen kennen. Het kan misschien soms zijn dat er een beetje een negatief licht over het geloof geschenen wordt. Wat een verplichting om elke zondag naar de kerk te gaan! En waarom niet lekker ‘leven’ nu je jong bent? YOLO! Maar wij mogen juist dankbaar zijn dat wij Hem mogen kennen, om wel duizend redenen. David zong een lied waarin hij al verschillende redenen noemt. Lees mee met Psalm 23!

Hij zorgt voor ons

De Heer zorgt voor mij,
zoals een herder voor zijn schapen zorgt.
Hij geeft me alles wat ik nodig heb.

De Heer zorgt voor ons als een herder. Hij houdt ons bij elkaar en wil elk schaapje, ook jou, erbij houden. Hij past op jou, waar je ook bent en waar je ook gaat en hij waakt over jou, dag en nacht. Als het goed met je gaat, maar ook (vooral!) als het minder met je gaat.

Hij leidt ons

 Hij leidt mij,
 zoals een herder zijn schapen leidt
 naar groen gras en fris water.

Soms heb je geen idee welke kant je leven op gaat. Je weet niet of je het juiste pad inslaat en je weet niet waar je uitkomt. Het kan soms lijken alsof je de verkeerde keuze gemaakt hebt, of dat er alleen maar hindernissen op het pad staan, alsof er geen licht aan het eind van de tunnel meer is. Maar Hij leidt jou naar groen gras en fris water. Naar datgene wat jij nodig hebt. Wij mogen dankbaar zijn, dat Hij onze leider is!

Hij geeft nieuwe kracht

Bij de Heer ben ik veilig. 
Hij geeft mij nieuwe kracht,
Zo goed is Hij.

Als je even moe bent of juist compleet uitgeput. Als je het niet meer ziet zitten en nieuwe energie en positiviteit nodig hebt. Kom bij hem! Leg Hem je problemen voor of schrijf ze op in een brief aan Hem als je de woorden niet kunt uitspreken. Hij geeft nieuwe kracht.

Je hoeft niet bang te zijn

Ik ben niet bang,
ook al is er gevaar,
ook al is het donker om mij heen.
Want u bent bij mij, Heer.
U beschermt me,
u geeft mij moed.

Soms ben ik bang voor echt gevaar. Als ik ’s avonds door het donker fiets en mijzelf heb wijsgemaakt dat ik achtervolgd word bijvoorbeeld. Maar gevaar zit ook in de angst om te falen, of de angst voor je baas of andere mensen om je heen. Of misschien wel de angst voor jezelf. Gelukkig kennen wij God. Ook al is het donker om je heen, letterlijk of figuurlijk, God is bij je. Hij beschermt jou en wil jou moed geven. Kom dus bij Hem en stel je ervoor open!

Hij geeft wat je nodig hebt

 U nodigt mij uit in uw tempel.
 U zorgt goed voor mij.
 U geeft me te eten en te drinken,
 meer dan genoeg.
 En al mijn vijanden kunnen dat zien.

God geeft jou wat jij nodig hebt. Hij geeft jou te eten en te drinken, meer dan genoeg. Maar Hij geeft niet alleen fysieke voeding; Hij geeft ook mentale voeding. Hij nodigt jou uit in zijn tempel, waar je altijd welkom bent om over Hem te horen en om nieuwe energie en kracht te krijgen indien nodig.

Soms vraag je je misschien af waarom je niet krijgt waarvoor je gebeden hebt. Maar is datgene waarvoor jij gebeden hebt wel echt wat jij nodig hebt? God weet wat jij nodig hebt en geeft jou meer dan genoeg, zolang het past bij zijn plan.

Hij geeft geluk en liefde

U geeft me geluk en liefde,
altijd en overal.

De zon die elke dag opkomt, de saamhorigheid binnen de kerk, de liefde van God en voor elkaar. In de grote en de kleine dingen. God geeft het ons allemaal, altijd en overal. Kijk eens om je heen hoeveel mooie dingen er zijn! Uiteraard zijn er ook negatieve dingen, zoals ruzies en oorlog. Maar wegen die ooit op tegen al die mooie dingen die God ons geeft?

Jouw hele leven lang

Ik zal bij u zijn in uw tempel,
mijn hele leven lang.

God is er vandaag, Hij was er gisteren, Hij is er morgen; Hij is er jouw hele leven lang! Altijd en overal.

Aan de slag!

Wat maakt jouw geloof zo waardevol voor jou? Is het een van de bovengenoemde dingen of heb je misschien nog aanvullingen? Laat ze horen in de reacties, ik ben benieuwd!

Heb je inspiratie nodig? Luister dan nog eens naar Opwekking 733 – Tienduizend redenen.

Deel deze overdenking

  1. Jannette schreef:

    Prachtig!
    Wat n mooie psalm! God zorgt, leidt, troost, bemoedigd, is dichtbij, geeft kracht, kent!,vergeeft, helpt, ondersteunt, beschermt…..en nog veel meer dan dit.
    How great is our God!!!

  2. Joanne schreef:

    Mooi!! Dankjewel Belinda❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap