Verlangen naar een leven dicht aan Gods hart

05

jun

Tirza Rots

Vandaag een gebed uit het Gebedenboek, waarin het verlangen naar een leven dichtbij Gods hart wordt geuit. Bid mee met duizenden andere vrouwen.

God, U weet dat ik vaak rusteloos op zoek ben naar geluk, naar blijdschap en naar vrede. Ik zoek ernaar, maar vind het niet. Ik verlang naar vreugde in relaties. Ik zoek voldoening in taken die ik doe. Ik zoek vervulling in kleding en in spullen, eten en drinken. U geeft mij mooie dingen in het leven, dank U daarvoor! Maar diep van binnen is er een hunkering naar méér, naar een dieper geluk, een geluk dat blijvend is. Het échte geluk ligt al voor mij klaar, Heere. (Alleen zie ik het vaak niet. Of ‘pak’ ik het niet vast.) U wilt het mij geven: een leven in Uw nabijheid. Een leven dicht aan Uw hart. Een leven in Uw licht. Dat is waar U mij ten diepste voor geschapen hebt. Ú bent mijn levensvreugde! Ú wil ik met beide handen ‘vastpakken’ en nooit meer loslaten

Psalm 37:4. Psalm 23:6, Filippenzen 4:4, Psalmen 16:11

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap