Valentijn: verklaar Hem de liefde!

13

feb

Nathanja

Morgen is het Valentijnsdag. Misschien vind je het helemaal het einde, misschien heb je er helemaal niets mee. Bij ons op de middelbare school kwam de feestcommissie altijd langs met rozen voor de meest geliefde meiden uit de klas. Al met al was het een dag waarin de focus best vaak op jezelf kwam te liggen. Het was een dag die kon eindigen in teleurstelling. Maar de liefde draait niet om ontvangen: het draait om geven! En ik ken Iemand die ál jouw liefde verdient…

Psalm 66 

Als we ergens in de Bijbel lofliederen voor God tegenkomen, dan is het wel in de psalmen. Lees mee in Psalm 66 en laat dit ook jouw liefdeslied zijn voor Hem:

Een lied, een psalm, voor de koorleider.
Juich voor God, heel de aarde!
Zing psalmen voor Zijn heerlijke Naam,
geef hem lof en eer. 
Zeg tegen God: Hoe ontzagwekkend bent U in Uw werken!
Om de grootheid van Uw macht veinzen Uw vijanden dat zij zich aan U onderwerpen.
Laat heel de aarde zich voor U neerbuigen en voor U psalmen zingen, 
laat zij voor Uw Naam psalmen zingen. 

Kom en zie Gods daden;
ontzagwekkend is Zijn doen voor de mensenkinderen.
Hij heeft de zee veranderd in het droge;
zij zijn te voet door de rivier gegaan;
daar hebben wij ons in Hem verblijd.
Hij heerst eeuwig met Zijn macht,
Zijn ogen houden de wacht over de heidenvolken.
Laten de opstandigen zich niet verheffen.

Loof, volken, onze God;
laat het geluid van Zijn roem horen. 
Die onze ziel weer het leven geeft,
en niet toelaat dat onze voet wankelt.
– Psalm 66:1-9 (HSV)

Kom en zie Gods daden!

De psalmist roept op om Gods daden te herdenken. Hij veranderde de zee in het droge, verwijzend naar het wonder bij de Rode Zee in Exodus. De psalmist verwijst ook naar het loflied van Mirjam en het volk na dit enorme wonder. Laat dit een oproep zijn voor jezelf om Gods daden in jouw leven te overdenken. Het kan bijna niet anders dan dat er ook in jouw hart een liefdeslied naar God uitgaat als je hierover nadenkt. Waarin zie jij Gods hand terug jouw leven?

Verklaar Hem de liefde!

Laat Valentijnsdag dit jaar een dag zijn waarin je Hem de liefde verklaart. De liefde verklaart om wie Hij is en om wat Hij heeft gedaan. Ik luisterde pas een podcast waarin de spreker zei: “In de psalmen was David de eerste die God ‘mooi’ noemde. Stel je voor dat hij dit niet had opgeschreven… Had jij dit dan zelf ontdekt?” Dit bleef enorm bij me hangen. Ik gebruik vaak woorden over God die ik anderen heb horen zeggen, of die ik lees in de Bijbel. Is dit herkenbaar? Misschien kun je vandaag mediteren op het feit wat jij zelf nou zo mooi vindt aan God. En misschien kom jij net als David ook wel op een mooie uitdrukking van jouw liefde voor God!

Aan de slag!

Denk eens na over de momenten waarin je Zijn hand terug zag in jouw leven. Verklaar Hem de liefde in jouw eigen woorden!

Bron:
StudieBijbel Online

Deel deze overdenking

  1. Louise Subelack schreef:

    De overdenking vond ik erg mooi en ook het deel nadenk werk voor jezelf . Zou het erg fijn vinden als ik het elke dag mocht ontvangen. Wil jullie bedanken voor al het liefs wat jullie doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap