Sta stil bij God én jezelf: God leeft in jou

12

sep

Carmen

Adem in. Adem uit. Adem in. Adem uit. De lucht die je inademt is aan jou gegeven. Je ademt haar in. En je ademt haar uit. Het is een ritueel geworden. Het zit in jou. Iets heel normaals. Soms denk je erbij na, maar een groot gedeelte van de dag gaat het vanzelf.  Deze adem in jou kwam op het moment dat God je schiep. Adem in. Adem uit. Gods Geest is net zo. Hij leeft in jou, maar wanneer sta je daarbij stil?

Misschien ken je de band Twenty-One Pilots wel. Ik moet bekennen dat ik hun muziek heel erg goed vond, maar toen ik erachter kwam dat ze een christelijke achtergrond hebben, werd ik echt een fan. Opeens hoorde ik de diepere laag van de teksten en werd ik enorm geïnspireerd. In het liedje ‘Before You Start Your Day’ werd ik opnieuw stilgezet bij Gods aanwezigheid in mijn leven.

De zanger, Tyler Joseph, maakt met weinig tekst iets duidelijk: God is bij je. Ik heb het idee dat hij dit zong vanuit Gods perspectief.

Open the slits in your face and start your day
You don’t have much time to make your slits look just right
I’m in your mind
I’m singing
I’m in your mind
I’m singing la-da la-da la-da la-da la-da la-da da

Hij zingt hier over het begin van de dag. Je opent je ogen en zorgt ervoor dat je er goed uit ziet. Daarna zingt hij ‘I’m in your mind’, waarmee God zegt dat Hij bij je is.’ Hij is in jouw leven en zingt een melodie.

Look in the mirror and ask your soul if you’re alright
Put out the glitter that your soul hides behind
You’re in my mind
I’m singing
You’re in my mind
I’m singing la-da la-da la-da la-da la-da la-da da

God vraagt om bij jezelf stil te staan. ‘Gaat het nog goed met je ziel? Hij vraagt je om ‘the glitter’ waar jouw ziel zich achter verbergt weg te halen. Daarna zingt God dat jij in Zijn gedachten bent. Hij is in jou en jij in Hem. ‘You’re in my mind.’ Hij zingt dezelfde melodie.

Nowhere were they holy
Open up your eyes and see
The clouds above will hold you
The clouds above will sing

God vraagt je je ogen te openen.
Open je ogen en zie.
De wolken boven je houden je vast.
De wolken boven je zingen.

Tyler zingt hier dat je je ogen mag openen voor Gods bescherming en aanwezigheid in jouw leven.

And in your mind
You’re singing la-da la-da la-da la-da la-da la-da da

In de laatste regels van het liedje zing jij de melodie die God zong. Je mag je ogen openen voor Hem, je masker van je gezicht weghalen en met Hem meezingen. Met Hem leven. Het nummer vind je hier.

Aan de slag!

Je mag langzaam je echte ziel tevoorschijn laten komen. God heeft een mooie creatie gemaakt, en haar verbergen heeft uiteindelijk geen enkele zin. Het enige resultaat is een knagend ongelukkig gevoel. Je mag je ogen openen voor Zijn aanwezigheid en bescherming in jouw leven. En je mag met Hem meezingen. Leven met Hem. Zwemmen in zijn liefde en genade.

 

Download de dagtekst en deel ‘m op social media. Gebruik de hashtag #zijlacht, vinden we leuk!

Deel deze overdenking

  1. Nathalie schreef:

    Nice Carmen!

  2. jaH schreef:

    Laat dat de bourdon van je leven blijven, Carmen! liefs 0—-Tineke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap