Een sneak preview van ons zomerleerplan ‘Sta Stil’

30

mei

Liza

Nadat ons vorige Bijbelleesplan zo snel was uitverkocht, ontstond al snel het idee om ook een leesplan te maken voor de zomer. Met fijne overdenkingen en zomerse foto’s, ideaal om mee te nemen op vakantie. Margreet van Studio Vrolijk was ook enthousiast over dit idee, dus na een belletje en een keer samen kletsen werd het ons allebei al gauw duidelijk: dat leesplan zou er komen. Inmiddels zijn we een zomerse fotoshoot, veel Bijbellezen, schrijven, ontwerpen en redigeren verder en het boek wordt, terwijl ik dit typ, naar de drukker gestuurd. Spannend! Lees snel verder voor alle ins & outs van het boek. 

Toen we met het team een weekend weg waren om na te denken over het thema van dit zomerleesplan, deden we ‘s ochtends een gebedswandeling. We werden tijdens die wandeling bepaald bij een tekst uit Job 37:14, ‘Sta stil en let op Gods wonderen.‘ Een mooie tekst die oproept om eens stil te staan. We gingen met deze titel aan de slag en uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat het boek twee delen moest hebben. Deel 1 gaat over de Hebreeuwse namen van God (naar aanleiding van Psalm 46:10 in het Engels, ‘Be still and know that I am God‘) en deel 2 gaat over Gods wonderen. Het boek is fijn vormgegeven, met vrolijke printjes en kleurtjes. Bovendien staan er heerlijke zomerse foto’s en mooie quotes + Bijbelteksten in!
Elke dag lees je een stukje uit de Bijbel. Als je op vakantie gaat en je koffer zit al volgepropt, kun je ook besluiten om alleen dit leesplan mee te nemen, want alle Bijbelstukken (uit de BasisBijbel) staan in het boek zelf. Dan volgt een korte verdieping en vervolgens laten we je stilstaan bij wat vragen of geven we je een opdracht mee. Een praktisch boek dus, waarbij je nadenkt over God, over Zijn wonderen en over je eigen leven. 

We hebben een verdeling gemaakt per dag, maar als jij geen ‘dagboek-mens’ bent, kun je natuurlijk ook meerdere stukjes achter elkaar lezen, of elke week een stukje. Het is helemaal aan jou!


Het boek kost kost €13,95 en is vooralsnog alleen online te bestellen via Vrolijk Fabriek. De afmetingen zijn 230 x 170 mm, dit (softcover) boek past dus prima in je hand- of strandtas!

Special thanks to
Fotografie: Inge Kooiman
Styling: Studio Gewoon Thuis
MUAH: Hairstyling Zonder Schaar
Recepten: Tafel van Zus
Gedichten: Maartje Kok
En natuurlijk het #zijlachteam

We zijn mega benieuwd wie het boek al heeft besteld. Laat het ons weten in een comment!

Deel deze overdenking

  1. Elly schreef:

    Ik behoor niet tot jullie doelgroep, ben 54, maar heb het leesplan toch besteld. Ik verheug me erop! Ik vind het ook erg fijn elke dag jullie overdenking te lezen.

  2. Thirza schreef:

    Ziet er mooi uit dames! 🙂

  3. ANNE schreef:

    Herkenbaar,opbouwend,prikkelend…zo ervaar ik steeds de stukjes uit Zij Lacht : vooral de praktische invalshoek :” aan de slag”. De vormgeving van het leesplan voor deze zomer ziet er heel uitnodigend uit maar nog veel belangrijker :” sta even stil en heb oog voor Gods wonderen”. Veel zegen voor het hele team!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap