Boekreview // Van kikker tot prins – ontdek je nieuwe identiteit in Christus  

05

feb

Inge Kooiman

Op Zij Lacht schrijven we wel vaker blogs over het vinden van je identiteit en hoe je daaruit kunt gaan leven. Want: het klinkt vaak zo makkelijk, maar om er echt mee aan de slag te gaan, is in de praktijk soms nog best lastig. Dit boek van Matthijs Vlaardingerbroek gaat ook over deze zoektocht, tijd om zijn boek in te duiken!

Matthijs Vlaardingerbroek is spreker en verhalenverteller. Hij geeft veel workshops en voorstellingen in kerken. In dit boek neemt hij de lezer mee in zijn reis en zoektocht naar onze identiteit in Christus.

Het boek is ingedeeld in drie delen. Het eerste deel gaat over de oude mens: welke pijn kan jou belemmeren om de oude mens volledig af te leggen en de nieuwe mens aan te trekken? In dit deel gebruikt Matthijs verhalen om je inzicht te geven in angsten en barrières die je kunnen afhouden van onze nieuwe identiteit. De originele en verrassende verhalen lezen fijn en zijn stuk voor stuk herkenbaar.

Het tweede deel gaat over het aantrekken van je nieuwe identiteit in Christus. Door middel van voorbeelden en tekeningen wordt nagedacht over drie belangrijke identiteitsvragen:

1. Wat is mijn unieke oorsprong? Welke unieke woorden spreekt God over mij uit?
2. Wat is mijn unieke kracht? Welk aspect van Jezus mag ik laten zien?
3. Wat is mijn unieke bestemming in dit leven? Welke droom ga ik samen met God dromen?

In deel 3 daagt hij je uit om ook praktisch aan de slag te gaan met alle onderwerpen die in het boek naar voren komen. Dit kun je doen door de zeven opdrachten die hij je aanreikt. De opdrachten zijn praktisch, origineel en laten je echt even nadenken.

Het boek leest fijn weg en het is geen 13-in-een-dozijn-boek. De verhalen die Matthijs vertelt (bewerkte bijbelverhalen en parallelverhalen) laten je op een originele manier over jezelf nadenken. Wat ik ook tof vind, is dat Matthijs zich kwetsbaar opstelt in dit boek; het gaat ook over zijn reis. En dat kom ik niet vaak tegen in boeken die door mannen zijn geschreven, dus: gaaf!

Het boek kun hier bestellen!

 

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap