Op die dag – verlangen naar de eeuwigheid

16

nov

Alina van Rijn

Hijgend en doorweekt kom ik aan bij de veerpont. Maar mijn inspanning was tevergeefs, want hij vaart voor mijn ogen weg. Dat kan er ook nog wel bij, denk ik terwijl ik neerplof op een krakkemikkig, nat bankje. Daar op dat bankje staar ik naar de grijze lucht waar de regen zich een weg naar beneden baant en waar heel voorzichtig wat zonnestralen de grijze massa probeert te doorbreken.

Een intens verlangen naar Jezus’ terugkomst vervult mijn hart. Mijn ziel slaakt een zucht van verlangen. Nog nooit heb ik dit zo sterk ervaren. Om eerlijk te zijn is mijn leven vaak even ‘te leuk’ voor Jezus’ terugkomst. Ik wil nog zo veel doen. Nog zoveel zien. Ik wil mijn kinderen zien opgroeien en oud worden met de liefde van mijn leven. En hier op dat bankje wil ik dat allemaal nog steeds, maar het verlangen naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde is groter.

Vasthouden aan dit leven

Ik wil dit gevoel zo graag vasthouden. Maar de wereld kan zo trekken en ons in zijn greep houden. Dit leven, gekregen van God, is kostbaar en we mogen absoluut genieten van onze tijd hier op aarde en van alles wat God ons schenkt. Maar hebben we nog in de gaten dat dit allemaal tijdelijk is? Dat het doel van ons leven niet het leven op zich is, maar dat ons doel het eeuwige leven is. Het eeuwige leven met Jezus. Een eeuwig leven dat al mag beginnen op het moment dat je Jezus toelaat in je leven. Dan mag je al delen in zijn heerlijkheid. Onze tijd op aarde is maar een fractie van een seconde in vergelijking met de eeuwigheid. En Gods eeuwigheid is nog zoveel mooier dan alles wat dit mooie leven ons kan bieden.

‘Gods eeuwigheid is nog zoveel mooier dan alles wat dit mooie leven ons kan bieden.’

Deze aarde is zo mooi, maar tegelijkertijd is deze wereld op. Leven we op de reserve van een eens zo mooie schepping. Maar vanaf het moment dat wij Gods prachtige schepping vernielden, wij liever zelf de regie wilden over ons leven, was God bezig met zijn plan om ons die eeuwige toekomst te geven. Wij brachten de dood in deze wereld. Hij wilde dat wij zouden leven. Voor eeuwig met Hem. Die dag dat de aarde stond te beven op haar grondvesten, toen Jezus met luide stem riep: ‘Het is volbracht!’, op die dag luidde Hij een nieuwe toekomst in. Een toekomst zonder dood, zonder zonden. Hij maakt alle dingen nieuw.

Nooit meer tranen, nooit meer pijn

En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.
– Openbaring 21:4 (HSV)

Kun je het je voorstellen? Dat er in die prachtige toekomst geen traan meer gelaten zal worden? Dat je nooit meer aan dat geopende graf hoeft te staan? Dat die intense pijn van het missen er nooit meer zal zijn?
De dood zal voor altijd overwonnen zijn en we mogen zijn bij Jezus. In zijn liefdevolle aanwezigheid.

Verlang jij ook zo naar deze dag? Zie jij ook zo uit naar de nieuwe hemel en de nieuwe aarde? Kun jij ook niet wachten tot je oog in ook mag staan met jouw Verlosser? Want wat is er mooier dan dat?

Wat een vreugde zal dat wezen
Straks vereênd te zijn met Hem.
‘Daar zal ik mijn Heer ontmoeten
Luist’ren naar zijn liefdestem.
Daar geen rouw meer en geen tranen
In het nieuw Jeruzalem!

Aan de slag!

Prikkel je verlangen door te luisteren naar het lied:
One day (When we all get to heaven) – Matt Redman

Deel deze overdenking

  1. Gerry schreef:

    Op naar de hemel.
    Wat een mooie overdenking en dat lied waaaaaaaaaaaaauw.
    Dankjewel!!!!!

  2. Lea schreef:

    ❤❤❤❤❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap