Kracht om Jezus trouw te blijven volgen

03

jul

Marije Brandwijk

Vandaag een gebed uit het gebedenboek van Zij Lacht, wat deze maand verschijnt! Een gebed waarin je God vraagt om kracht en toewijding om Hem te blijven volgen. Met Jezus als Voorloper en bron van kracht!

Trouwe Jezus,

U weet hoe het was om Uw Vader trouw te volgen hier op aarde, om te doen wat Hij van U vroeg. Hoe moeilijk dat ook voor U was. Ik wil U prijzen voor die trouw en die zelfverloochening. Dat wat wij mensen nooit zouden kunnen doen, heeft U gedaan. Ik vind het moeilijk om U trouw te blijven volgen, om net zoals de discipelen mijn net achter te laten en U te volgen. Elke dag komt er zoveel op mij af, zoveel keuzes die ik moet maken. Ik vraag U om mij kracht en toewijding te geven om U trouw te blijven en U te blijven dienen, ook als de wereld aan mij trekt. Alleen in U kan ik echte vreugde, rust en vrede vinden. In Jezus’ naam, amen.

Markus 1:18

Deel deze overdenking

  1. Trijnet schreef:

    Dank, gebed om kracht en toewijding. Een mooi persoonlijk gebed.

  2. Antoinette schreef:

    AMEN. Wat een mooi krachtig gebed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap