Jouw Vader is Koning, Hij is machtiger dan elke storm!

06

feb

Linda Aalbers

Ook vandaag bekijken we nog een keer een prachtige psalm. In Psalm 93 bejubelt David God om Zijn macht en majesteit. Het is een loflied over de zesde scheppingsdag, toen God de mensen en dieren schiep. Hij werd hun Koning, Die met macht regeert over het universum. Kun je je voorstellen dat deze machtige Koning tegelijk ook jouw Vader is? Een Vader die ook alle macht heeft over de stormen in jouw leven! 

Psalm 93

De HEERE regeert, Hij is met majesteit bekleed, 
de HEERE is bekleed en heeft Zichzelf omgord met macht.
Ja, vast staat de wereld, hij zal niet wankelen;
vast staat Uw troon, van oudsher,
U bent van eeuwigheid.

De rivieren verheffen, HEERE,
de rivieren verheffen hun stem,
de rivieren verheffen hun gebruis.
De HEERE in de hoogte is machtiger
dan het bruisen van machtige wateren,
de machtige golven van de zee.
Uw getuigenissen zijn zeer betrouwbaar;
de heiligheid is een sieraad voor Uw huis, HEERE, tot in lengte van dagen.
– Psalm 93 (HSV)

Kabbelende beekjes 

Dat het leven niet altijd over rozen gaat, daar weten we alles van… Ik stel me voor dat ik in een klein houten bootje zit en over mijn levensrivier vaar. Er zijn tijden waarop het water kabbelt tegen de oever en ik geniet van het geklots tegen de boot. Ik kijk om mee heen, naar de koeien in de wei, de waterlelies en reigers langs de kant, terwijl het zonnetje op mijn gezicht schijnt. Ik voel me fijn en geniet van alles wat ik van God gekregen heb. 

Brullende rivieren

Maar van de ene op de andere dag kan het weer zomaar omslaan. De zon verdwijnt en grote donkere wolken verschijnen. De wind blaast op het water en veroorzaakt golven! Het dondert en het bliksemt. Mijn bootje begint te schommelen. Water klotst over de rand van de boot. Ik heb het koud en ben bang. ‘God, help! Waar bent U? Ik verga!’

Gods troon staat vast: kijk naar de regenboog

En dan lees ik in Psalm 93 dat God machtiger is dan elke storm. Machtiger dan bruisende rivieren en de woeste golven van de zee. Machtiger dan de ergste storm die je kan overkomen. Het staat hier zwart op wit!

Als je midden in de zwaarste storm zit en de wereld lijkt te vergaan, lees je in deze psalm het tegenovergestelde: Gods troon van macht en liefde staat vast en zal nooit wankelen. Er bestaat geen storm waarin Gods licht afwezig is. Je weet wat er gebeurt als het tegelijk regent én de zon schijnt: er verschijnt een regenboog! 

Het zal gebeuren, als Ik wolken boven de aarde breng en de boog in de wolken gezien wordt, dat Ik aan Mijn verbond zal denken, dat er is tussen Mij en u en alle levende wezens van alle vlees. Het water zal niet meer tot een vloed worden om alle vlees te gronde te richten.
– Genesis 9:14-15 (HSV)

God beloofde Noach na de zondvloed dat het water nooit meer de macht zou hebben om mensen van Hem weg te trekken. Er staat nadrukkelijk dat dit voor álle mensen geldt! Ook voor jou! Iedereen krijgt de kans en ruimte een kind van God te worden. En geen enkele brullende rivier of storm kan jou van Hem scheiden, omdat Zijn troon vaststaat in Zijn onvoorwaardelijke liefde voor mensen. Als teken zien wij nog steeds regelmatig de prachtige regenboog. God sloot een verbond met ons. Een verbond van Zijn vaststaande liefde voor ons, dat door geen enkel water weggespoeld kan worden. 

God is machtiger dan elke storm

Deze zekerheid van Gods onvoorwaardelijke liefde heeft Jezus mogelijk gemaakt! Hij heeft Zichzelf gegeven als volmaakt offer en is gestorven in onze plaats. Wanneer jij dit durft te geloven, ben je een vrij mens; Gods kind zelfs! Jij mag de machtige Koning jouw Vader noemen! 

Weet je wat dit betekent? De Almachtige God, jouw Koning en Vader is bij jou, in jouw boot en deze zal niet zinken! Hij weet precies wat je doormaakt, wat je denkt, voelt en wat je wilt! Hij is jouw Vader en Hij zorgt voor jou. Want Hij heeft alle macht. 

Aan de slag!

Luister het lied ‘I Am Yours’ van Lauren Daigle met daarin de zin: You are God over the storm, and I am Yours…

Deel deze overdenking

  1. Renee schreef:

    Met Jezus in de boot ben je veilig in de storm , zegt een kinderliedje!
    Dankjewel voor deze bemoediging Linda!

    Hoe het ook zij, Hij is erbij!

  2. Sacha schreef:

    Wat een bevestiging van de psalm die we gister moesten schrijven! In de psalm van gister schreef ik letterlijk: De boot bleef altijd drijven hoe hevig de storm en golven ook waren. Al lag dr boot ondersteboven in het water, U draaide hem weer om

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap