Interview met een inspirerende vrouw // Sifra Bekx

07

okt

Anne-Saar Kunz

Samen met haar man bedacht ze op de terugweg van een bruiloft de naam JES music. Nu, een paar jaar later, is dit uitgegroeid tot een mooi bedrijf. Verder zingt ze in de worshipband InSalvation, is ze gelukkig getrouwd met haar man Jafeth en heeft ze nog prachtige dromen. Dit is Sifra Bekx. Wat maakt haar tot wie ze is en wat heeft haar gevormd? 

Het is nog vroeg als we elkaar in hartje Gouda ontmoeten. De stad die symbool staat voor haar thuis hier op aarde. “Ik vind het een heerlijke plek om te wonen. We zijn dicht bij onze vrienden en familie.” En dat is nodig, zeker in het drukke leven van Sifra. “De komende weken zitten vol met bruiloften.” Samen met haar man Jafeth richtte ze drie jaar geleden het bedrijf JES music op. Voor familie en vrienden schreven ze weleens liedjes over het huwelijk. “Toen we het lied Zegen Hen zongen op een bruiloft had een vriend van ons het opgenomen en op YouTube gezet. Als snel kregen we een mailtje of we dat nummer als verrassing voor een bruidspaar konden komen zingen. Toen we het lied zongen, merkten we dat het zo’n bijzondere betekenis had voor het bruidspaar. Voor ons was het toen duidelijk. Hier moeten we wat mee. We hebben de liedjes op de plank liggen: dus waarom niet?” Op de terugweg van die bruiloft is de naam JES music ontstaan. “Jafeth en Sifra music. Heel simpel eigenlijk, waarom hadden we dat niet eerder bedacht?

Het is zo’n mooi beroep. Je kunt mensen echt wat mee geven. Soms zijn er gasten op de bruiloften die niet gelovig zijn. Muziek zegt dan soms zoveel meer dan woorden. We willen echt iets van Gods liefde laten zien door onze muziek heen”

Zangeres

Als jong meisje had Sifra niet de droom om zangeres te worden. “Ik wilde juf worden, maar dat wilde iedereen”, vertelt ze lachend. Het begon allemaal op de terugweg van een vakantie in Frankrijk. Samen met haar zusje zat ze achterin de auto te zingen en haar ouders viel het op dat het best goed klonk. Uiteindelijk is ze samen met haar zusje en beste vriendinnetje een hiphop trio gestart. “Hilarisch was dat. We dansten, ik zong, en zij rapte.” Toch bleef het zingen voor Sifra meer een hobby. “Totdat ik een jaar of 20 was en er een meisje uit Canada voor 3 maanden bij mij thuis woonde. Zij had een bijzondere relatie met God. Op een dag vertelde ze dat ze een profetie over mij had gehad: Zingen zou in mijn leven centraal komen te staan. Ik begreep het niet. Maar ik gaf er wel meer ruimte aan in mijn hart en begon stappen te ondernemen om me verder te ontwikkelen.” Zo besloot Sifra pianoles te gaan volgen bij haar toekomstige man – dat wist ze toen alleen nog niet – en heeft ze drie maanden een school of Worship gevolgd in Engeland.

Persoonlijk geloof

Voor Sifra is haar geloof de basis van alles wie ze is en van wat ze doet. “Als klein meisje was ik voorbeeldig. Ik ging keurig naar de kerk en bezocht braaf de club van de kerk. Pas later heb ik ervaren dat God een persoonlijke God is. Ik ben een type dat houdt van controle. Dat geeft mij houvast. Maar in mijn relatie met God zie ik dat Hij zich juist laat zien op de momenten dat ik de controle en zekerheid niet heb. Dan sta ik weer met beide benen op de grond.  Zelf red ik het absoluut niet. Ik heb God zo nodig in mijn leven.”

Gods plan met haar leven

Wanneer Sifra vooruit kijkt heeft ze nog veel dromen. Met een lach op haar gezicht begint ze te vertellen. “Het is een kracht, maar ook een valkuil om zoveel dromen te hebben. Als ik ergens mee bezig ben, heb ik alweer een nieuwe droom. Een grote droom nu is dat ze met JES music – naast de bruiloften – ook inspiratie kan bieden aan stellen die gaan trouwen of al getrouwd zijn. “Wij geloven dat een huwelijk gefundeerd op Gods liefde zo sterk en krachtig is. Daar wil ik mensen in bemoedigen en inspireren.’’

Wanneer ik terugkijk op mijn leven dan ben ik echt dankbaar. Het is een proces geweest om de persoon te worden die ik nu ben. En dat is ook waar ik in geloof. Een droom gaat niet van de een of andere dag in vervulling. Je moet ernaartoe groeien. En juist het groeiproces vormt je karakter. Wanneer je dat gaat accepteren kom je verder.” De droom om zangeres te worden was er niet bij Sifra. “Het was voor mij onmogelijk. Ik was niet geschoold en wie kan er nu van leven? Achteraf kan ik zeggen dat het echt Gods plan is geweest. En echt, Zijn plannen gaan ver boven ons denken en kunnen.”

Dat is ook wat Sifra jou als lezer mee wil geven. “Ik geloof echt dat God een unieke droom en passie in jouw hart heeft gelegd. Ik zou je willen oproepen om die dromen echt te koesteren. Geef het de tijd om te ontwikkelen en laat je karakter vormen door God. Dan zul je verbaasd zijn waar je uiteindelijk terecht komt”.

Benieuwd naar een nummer van JES music? Luister dan het nummer Welkom in ons hart. En wist je dat Sifra vanaf oktober maandelijks een blog gaat schrijven voor stellen die gaan trouwen of getrouwd zijn? Houd Zij Lacht in de gaten!

www.jesmusic.nl
www.insalvation.com

Heb je de overdenking van vandaag al gelezen? Lees ‘Waar komt mijn hulp vandaan?‘ nu!

Deel deze overdenking

  1. Sanne schreef:

    Wauw inspirerend Sifra! Mooie bemoediging 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap