Interview met inspirerende vrouw // Alinda Bol

06

jan

Anne-Saar Kunz

Haar tweede boek is net op de markt, ze is eigenaar van LUV Spakenburg én ze heeft een hart voor God. Alinda Bol, echtgenote en trotse moeder van twee kinderen, is een dankbare vrouw: “Met mijn nieuwe boek ‘Vier het leven’ is een droom uitgekomen. En nu is mijn hoop en gebed dat dit boek als zaad door Nederland zal gaan. We moeten gaan leven. Leven uit dankbaarheid.”

Wanneer je in een winkel loopt en je ziet het boek ‘vier het leven’, kan je niet anders dan het even oppakken. De kleuren en de vlaggen vliegen om je oren. En juist dat is iets wat Alinda graag wil overbrengen. Letterlijk en figuurlijk. De kleuren in het leven, de natuur. Elke dag heeft een positief element. Om dat te leren heeft Alinda dit boek geschreven. “Het leven vieren is eigenlijk leven uit dankbaarheid. Want als je dat gaat doen, dan ga je het leven vieren. Als je elke avond bedenkt wat de dag voor positieve dingen heeft gebracht, ga je je bewust worden van de kleine dingen. Soms zit de kracht van het leven in de kleine dingen. In dit dagboek zit een gelukje voor elke dag. Geïnspireerd door teksten uit liedjes, Bijbelteksten, quotes en uitspraken van mensen. Zo wordt elke dag een gedachte doorgegeven die je dag positief inkleurt.”

Woorden van troost

In 2014 kwam Alinda’s eerste boek uit. Het boek met de titel ‘Woorden van Troost’ is een boek over haar eigen ervaring. In 2003 verloor Alinda haar man aan een motorongeluk. “Dit is een zwarte periode in mijn leven geweest. Vandaar ook de titel ‘Woorden van Troost’. Al snel kwam er van dit boek een tweede druk. Toen later de vraag kwam of ik nog een boek wilde schrijven, hoefde ik niet lang na te denken. Ik wilde altijd al een positief dagboek schrijven. Een dagboek dat uit het leven is gegrepen en dat je ook aan niet-gelovigen kunt geven. Het was mijn wens en droom.”

Vier het leven

Het schrijven van het dagboek Vier het leven heeft Alinda’s leven verrijkt. “Ik was er altijd mee bezig. Ik schreef mee met interviews, lezingen en preken. Als ik een mooi lied hoorde op de radio dacht ik: dit kan ik gebruiken! Het is als een reis door seizoenen. Een proces. In dit proces ben ik God beter gaan leren kennen. Jezus is voor mij als een broer en een groot voorbeeld. Hij heeft zoveel liefde en zoveel wijsheid. Hij is mijn stabiele factor in mijn leven. Geloven is voor mij hetzelfde als ademhalen. Ik kan niet zonder.”

Wanneer Alinda terugkijkt op het proces van de afgelopen jaren, is ze op een andere manier gaan geloven. “Ik ben Hem veel meer gaan vertrouwen. Want echt: Hij zorgt. Hij heeft mij wijsheid en inspiratie gegeven. En ik geloof dat dat allemaal genade is. Tegelijkertijd merk ik dat het niet helpt om je zorgen te maken. Dingen gebeuren in het leven. Dat klinkt misschien goedkoop, maar het is wel echt de realiteit. Ziekte en leed zal er altijd zijn. Anders zou het hier op aarde perfect zijn en verlangen wij niet naar het hiernamaals. Ik zou iedereen willen oproepen: geef het uit handen. Geloof dat je een dochter bent van de Allerhoogste Koning. Dat we mogen stralen en mogen weten dat we het niet alleen hoeven te doen. Weet dat Hij bij je is. Maak Hem deelgenoot in je leven. Vertel hem wat je gaat doen, elke dag opnieuw. Leg je leven in zijn handen. En zie ook de kleine dingen in het leven. Dank Hem voor de parkeerplaats die je hebt gevonden. Dat is wat Hij wil. Deelgenoot worden van jouw leven.”

Deel deze overdenking

Bijbel in een jaar

Heb jij altijd al eens de hele Bijbel in 1 jaar willen lezen?
Dit is je kans!
Bekijk hoe jij mee kunt doen aan de Zij Lacht Bijbel in 1 jaar challenge. 

Ik ben benieuwd!

  1. Anneke de jong schreef:

    Wat is dit een mooi stukje om te lezen ,en zo waar , Wat een bemoediging voor mijn .

  2. Lenie schreef:

    Heb het boek vier het leven gekregen van mijn schoondochter ,en ben er heeel blij mee .
    Maak vaak een foto van een mooi gelezen stukje en stuur het dan weer door naar mij schoondochter maar ook naar mijn 4 zussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap