Hoor jij dat Jezus jou roept?

13

jun

Gastblogger

Zit jij net als ik af en toe verscholen? Op een plek waar jij je comfortabel voelt. Waar je niks “fout” kan doen en veilig bent, maar waarvan je weet dat je daar eigenlijk niet voor gemaakt bent. Ik ben wel eens eerder uit mijn comfortzone weg gegaan. Toen stond Hij daar ook en zei; “Sta op, mooi meisje, en kom!”. Enthousiast als ik ben, stond ik op en ging ik met Hem mee, weg uit mijn schuilplaats in de rotsspleet. Ik ben helaas weer terug gegaan, maar opnieuw hoor ik Hem liefdevol roepen; “Sta op, mooi meisje, en kom!” Als ik in Zijn ogen kijk, weet ik dat het goed is. Hij zal mij altijd bijstaan, en ik sta weer op, weg uit mijn comfortzone. En wat doe jij?

 Jezus roept ook jou!

Al ben ik terug gegaan naar die schuilplaats in de rotsspleet, opnieuw is Hij gekomen om mij uit mijn comfortzone te halen. Ik zie Zijn uitgestrekte hand, wat is Hij toch lief en geduldig. Hij moedigt en spoort me liefdevol aan;

“Mijn schat, sta op, mooi meisje, en kom! Kom uit je rotsspleet, kom uit je schuilplaats in de rots.”

Het kriebelt in mijn buik als ik Hem zo hoor roepen. Hoe komt het toch dat ik af en toe weer terug ga naar deze plek? Soms komt het door teleurstelling, soms door schaamte en soms voel ik me gewoon nog niet goed genoeg. Of durf ik eigenlijk toch niet helemaal op Zijn hulp te vertrouwen?

Hij is wel een volhouder en gelukkig maar! Hij laat niet los wat Zijn hand begonnen is. Hij ziet de mooie en goede dingen in mij, die ik vaak niet zie. Als ik in Zijn ogen kijk zie ik dat Hij het echt meent, dat maakt mij sterk en dapper. Samen lopen we uit de rotsspleet. Ik zie dat de zon schijnt, het is gestopt met regenen. De winter is voorbij! Als we daar zo samen op die rots staan, laat Hij me de mooie velden zien met bloemen die prachtig in bloei staan. We luisteren naar de vogels die zingen.

Een nieuwe tijd breekt aan!

Dan kijkt Hij me aan en zegt; “Een nieuw seizoen is aangebroken. Alles wat dood en dor was komt tot het volle Leven, door mijn opstanding! En kijk, die vijgen aan de boom en de bloesems aan de wijnstruik die zo heerlijk geurt, dat symboliseert jouw leven.” Verbaasd kijk ik Hem aan.

“Misschien zie jij nog geen bloei in jouw leven, maar ik zie het wel. En ook dat jij, daar waar jij zal gaan, Mijn geur zal verspreiden.” Terwijl Hij dat zo liefdevol zegt, ervaar ik dat ik krachtiger word. Hij moedigt nogmaals aan; “Kom nu toch uit je rotsspleet, kom uit je schuilplaats in de rots. Ik wil jou zo graag zien. Ik wil niet dat jij je verstopt, niet voor Mij, maar ook niet voor een ander. Ik zie je graag, want je bent zo mooi. Echt waar, ik kan mijn ogen niet van jou afhouden. En Ik wil je aanmoedigen om ook zo naar jezelf te kijken. Laat je ook gerust aan anderen zien, want als jij jezelf laat zien, gewoon zoals je bent met de dingen die je uit liefde doet, weerspiegel jij wie Ik ben door jou heen. Vertrouw me maar, duifje van me.”

Gods Geest is werkzaam in jou

Noemt Hij me duifje? Ik moet er wel een beetje om lachen. “Vind je het gek dat ik je zo noem? Nou eigenlijk wel, wie noemt nu iemand nog zo? Ik noem je mijn duifje, want ik zie Gods Geest in jou! Jouw lichaam is een tempel van Gods Geest en vertrouw op de werking van Gods Geest die in jou woont. Denk niet te gering over jezelf, Mijn opstandingskracht is werkzaam in jou!”

Aandachtig luister ik als Hij verder praat:

“Ik vind je niet alleen mooi, maar ik hou ook zo van je stem. Laat Me toch je stem horen, want jouw stem klinkt als muziek in Mijn oren. Ik hou ervan als je voor Mij zingt, als jij jouw dankbaarheid toont in je lofgezangen. Maar wat hou ik er ook van als je praat tegen Mij. Ik kan echt uren naar je luisteren, het verveelt Me geen moment. Ik luister ontzettend graag naar wat er in jouw hart leeft, de fijne en minder leuke dingen. Je maakt Me blij als je Mij vertelt hoe je Mij nodig hebt. Het raakt Mijn hart als je strijdlustig vertelt over de mensen om wie jij geeft en waar jij je zorgen over maakt, omdat ze bijvoorbeeld ziek zijn.

Ik zie vrucht als jij anderen vertelt over Mij, over wie Ik ben in jouw leven. Je verheerlijkt Mij als je voor anderen bidt in Mijn naam.

Ik zie ook dat je daar nog wel eens mee worstelt, dat je het spannend vindt om over Mij te praten, of om voor anderen te bidden. Is het angst wat ik dan zie? Onzekerheid of je het goed doet? Ja dat klopt helemaal, wat kent Hij mij toch goed!

Geloof dat de Heilige Geest je de woorden in je gedachten zal geven die je mag spreken als je over mij vertelt of als je voor mensen bidt. Daar wil ik je juist in blijven aanmoedigen, deel uit van wat jij ontvangen hebt van Mij aan de mensen om jou heen!

Mijn schat, sta op, mooi meisje, en kom!”

Daar ga ik, uit mijn comfortzone, waar Hij zendt. En… Wat doe jij?

Aan de slag!
Ik ervoer heel sterk dat ik dit verhaal zo mocht vertellen aan jullie. Ik geloof dat Jezus ons zo wil aanmoedigen om (misschien ook wel opnieuw?) op te gaan staan. God wil door ons heen werken. God heeft jou nodig om Zijn koninkrijk hier op aarde zichtbaar te laten worden. Niet door eigen kracht, maar door de kracht van de Heilige Geest die in jou woont.

STA OP, MOOI MEISJE, EN KOM!

 • Zit jij verscholen en ervaar je dat Jezus jou roept?
 • Wat houdt jou tegen om op te staan?
 • Wat heb jij nodig om op te kunnen staan?
 • Bid hier eens voor.
 • Lees Hooglied 2:10-14

Deel deze overdenking

 1. Renee schreef:

  Wat een bemoediging! Dankjewel Carola!
  Gods rijke Zegen op jullie prachtige werk bij Zijlacht!!

  • carola schreef:

   Beste Renee,
   Bedankt voor je lieve reactie!
   Leuk en fijn om te horen dat het een bemoediging voor je is. Ook voor jou Gods rijke zegen in de stappen die je neemt. ?
   Liefs Carola

 2. Rianne schreef:

  Prachtige overdenking!! Ik had hem vanmorgen al gelezen, maar moest naar mijn werk.daarom nog niet kunnen reageren… Werd enorm geraakt en ik heb de link meteen naar een aantal vriendinnen door geappt!!
  Bedankt!!
  Liefs Rianne

  • carola schreef:

   Beste Rianne
   Wat leuk om je enthousiasme te lezen, en dat je nog de tijd genomen hebt om terug te komen op de site om te reageren, erg lief!! Mooi om te horen dat de overdenking je geraakt heeft. Want dat is wat wij als schrijfsters hopen en voor bidden, dat het harten mag raken (en hierdoor veranderingen te weeg brengen).
   Gods zegen in de stappen die jij neemt in Gods koninkrijk
   Liefs Carola

 3. Els schreef:

  Prachtig lieve carola!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap