Gods droom voor jou

04

sep

Gastblogger

Jozef is een dromer, zijn dromen zijn groots. Jozef ziet de toekomst in zijn dromen, God laat hem zien wat voor plannen Hij met Jozef heeft. Als Jozef die dromen vervolgens deelt met zijn broers worden ze witheet. Wie denkt die Jozef wel niet dat hij is? Wat een opschepper! Jozef ziet in zijn dromen dat zijn ouders en broers voor hem zullen buigen als korenschoven. Hij ziet dat hij een belangrijke positie in gaat nemen. Dat heeft hij niet zelf bedacht, dit komt rechtstreeks van God. Jozef droomt de droom die God voor hem heeft. Zo heeft God een droom voor iedereen. Vandaag wil ik je iets vertellen over de droom die God heeft voor jouw leven.

God droomt over jou

God droomt al over jou nog voordat jij geboren was. Voordat Hij je vormde in de buik van je moeder droomde God al mooie plannen voor jouw leven. Zijn dromen voor ons gaan onze gedachten te boven. Wat wij niet kunnen verzinnen voor ons leven, daar heeft God al van gedroomd. Gods plannen voor jouw leven zijn plannen vol vrede en niet van ellende. Hij droomt van een hoopvolle toekomst voor jou.

Hij droomt ervan dat Hij je mag overladen met zijn liefde en dat jij daar je voldoening uithaalt. Dat je het niet zal gaan zoeken bij andere ‘afgoden’, maar dat jij je geluk zoekt bij Hem alleen.

God droomt niet alleen over jou, Hij geeft je ook dromen. God zal niet bij iedereen, zoals bij Jozef, nachtelijke dromen geven. Al geloof ik zeker dat sommigen van ons op deze wijze Gods droom voor hun leven ontvangen (Joël 3:1). Het kan ook als een diep verlangen (of plan, of idee) in je hart gelegd zijn door God.

Laat Gods droom werkelijkheid worden in je leven

De duivel probeert er alles aan te doen om ons te laten geloven dat de dromen die God over en voor jou heeft bedrog zijn en nooit zullen uitkomen. Heel even dacht hij dat het hem gelukt was om Gods droom in duigen te laten vallen, maar Jezus heeft ervoor gezorgd dat de dromen die God heeft, werkelijkheid kunnen worden in jouw leven. Misschien zie je daar nu nog niet zoveel van, en lijkt het wel alsof jouw droom als een grote zeepbel uiteengespat is, of dat je in een nachtmerrie bent beland.

De dromen die Jozef kreeg, leken ook als een zeepbel uiteen te spatten. Wat een tegenslagen heeft hij gekend. Verraden en in de de put gegooid door zijn broers. Verkocht als slaaf, en na valse beschuldigingen komt hij ook nog eens in de gevangenis terecht. De werkelijkheid stond wel heel ver weg van zijn dromen. Toch koos Jozef ervoor om God te blijven vertrouwen en te blijven geloven in zijn dromen. Dus: houd moed, blijf geloven in de droom die God voor jou heeft en je gegeven heeft. Een droom die groter en beter is dan jijzelf ooit had kunnen bedenken.

Gods droom voor jou

Omdat God ons allemaal uniek gemaakt heeft, heeft Hij voor ons allemaal ook een unieke droom. Zijn droom voor mijn leven is weer anders, dan zijn droom voor jouw leven. Maar beide dromen zijn goed en vol van zijn liefde. Door te leven in intimiteit met God zul je gaan ontdekken wat zijn unieke droom voor jou is. Daar mag jij je naar uitstrekken en in gaan wandelen, zodat de gaven en talenten die God jou heeft gegeven tot bloei zullen komen tot eer van Zijn naam.

Wat Gods unieke droom voor jou is, weet ik niet, jij mag Hem hier zelf om vragen. Wat ik je wel kan vertellen is dat God ervan droomt dat:
– jouw vermoeidheid zal wijken, en zijn kracht werkzaam wordt in jou. Dat jij in jouw zwakheid zijn kracht zal ervaren.

– jij niet langer gebukt gaat onder een zwaar juk, somberheid of zelfs depressies, maar dat je elke dag zijn rust en vreugde zal ervaren.

– je zijn balsem van troost zal ervaren in je pijn en verdriet.

– je niet meer gefocust bent op je zorgen en problemen, maar dat je blijft kijken naar Jezus, die je de weg wijst. Hij is het doel van je geloof.

– jouw frustraties niet de overhand zullen hebben, maar dat je zijn vrede zult ervaren die alle verstand te boven gaat (in alle omstandigheden).

– jij alle vragen die je hebt, je verwarring, je twijfels, aan Hem toevertrouwt, zodat Hij je gerust kan stellen met zijn antwoorden, zijn kennis en zekerheid voor jouw leven.

– jij steeds meer mag gaan ontdekken wie je bent in Christus.

– jij je geliefd weet door Hem.

– jij in Hem blijft en hierdoor vrucht zal gaan dragen tot eer van zijn naam.

– jij de talenten die God je gegeven heeft gaat ontwikkelen en zal gaan gebruiken.

– jij op zal gaan staan om te schitteren zodat je Gods licht laat zien aan de mensen om je heen

God droomt ervan dat jij samen met Hem zult zijn tot in de eeuwigheid, dat je blijft uitzien naar het moment dat Jezus je komt halen en je werkelijk oog in oog zal staan met je Redder en Verlosser. En Hem zal kennen zoals Hij jou altijd gekend heeft.

God droomt ervan dat jij je er steeds meer en meer bewust van bent hoeveel Hij van jou houdt.

Aan de slag!

Lees bovenstaande punten nog eens door, laat deze droom van God voor jouw leven, zijn hartsverlangen voor jou, eens goed op je inwerken.
Wat doet dit met je? Wat het ook in je los maakt, het is goed om daar eens bij stil te staan en bijvoorbeeld op te schrijven, om het vervolgens in gebed naar God te brengen.

Heb jij dromen (nachtgezichten) of een diep hartsverlangen voor iets? Durf je te geloven, net als Jozef, dat God je die gegeven heeft? God wil dat jouw dromen en verlangens tot zijn eer in vervulling gaan. Durf dat te geloven en denk er niet te min over! Stop ze niet weg, maar leef uit geloof, door erin te gaan wandelen.

Schrijf je dromen en verlangens eens op. Bid er vervolgens voor, en geloof dat de Heilige Geest je hierbij gaat helpen.

                                                            Dromen, durven, doen!

Bronnen

Willem de Vink – Gods droom voor jouw leven

 

Deel deze overdenking

 1. Marieke schreef:

  Dank je wel voor deze bemoediging!
  Gods plan voor mij is vol van Zijn liefde!

 2. Elly schreef:

  Heel mooi, Carola. Dank je wel.

 3. Marieke schreef:

  Bedankt voor dit mooie stuk, genoeg om de rest van de dag/week overna te denken <3

 4. carola schreef:

  Lieve vrouwen, bedankt voor jullie reactie! En YES, AMEN!! Gods plan is vol van Zijn liefde.

  Blessing en een lieve groet,
  Carola

 5. Francine schreef:

  Wat fijn en bemoedigend om dit te lezen zeg! Mijn dromen zijn door omstandigheden alweer zo op de achtergrond gaan staan, tijd om er weer in te gaan wandelen!
  Bedankt dat je God zo door je heen laat spreken, Carola!

 6. Linda schreef:

  Amen ! Zo is het. Prachtig

 7. Kim schreef:

  Lieve Carola,
  Duizend maal DANK!!! :’)
  God bless you so much <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap