Jij bent geschapen om God te aanbidden

15

apr

Stefanie

Neem eens even de tijd om naar buiten te kijken. Kijk eens naar Gods schepping? Al kijk je alleen al naar de lucht! Wat zie je? Of wat hoor je? Ik geniet enorm van de natuur en al helemaal nu de lente weer in aantocht is. De langere dagen (heerlijk dat licht!), de vogels die weer gaan fluiten, de natuur die langzaamaan weer gaat bloeien. Dit alles is onderdeel van Gods mooiste creatie. Hij gebruikte het prachtigste kleurenpalet en heeft alles tot in detail schitterend, zorgvuldig en liefdevol gemaakt. Hij is de meest creatieve en ingenieuze Kunstenaar. Wat een voorrecht dat wij elke dag opnieuw van zijn kunstwerk(en) mogen genieten.

Wat heeft U alles toch mooi gemaakt, Heer! Alles zit zo knap en wijs in elkaar! De aarde is vol met de prachtige dingen die U gemaakt heeft.
(Psalm 104:24, BasisBijbel)

In deze Psalm staat Gods macht en schepping centraal. De psalmist is overweldigd door alles wat God heeft geschapen en geeft Hem daarvoor de eer, want alles is door God en tot eer van God geschapen. In alles wat God heeft geschapen kunnen we iets terugzien van wie Hij is. Net zoals iedere andere kunstenaar, heeft God in al zijn creaties iets van zichzelf gelegd. Gods schepping getuigt van wie Hij is (Romeinen 1:20). Als reactie op wat God heeft geschapen, mogen we Hem danken en aanbidden.

Hillsong United schreef hier een lied over So will I (100 Billion X). In het lied staat Gods schepping centraal. Het lied is een reis door de schepping en helpt om stil te staan bij het feit dat alle dingen in de wereld, waaronder wij mensen, door God en tot eer van God zijn gecreëerd. Hieronder lees je een deel van de tekst uit het lied:

If the stars were made to worship, so will I.
If the mountains bow in reverence, so will I.
If the oceans roar Your greatness, so will I.
For everything exists to lift You high, so will I.
If the wind goes where You send it, so will I.
If the rocks cry out in silence, so will I.
If the sum of all our praises still falls shy.
Then we’ll sing again a hundred billion times.

Wij zijn geschapen om God te aanbidden. Je mag genieten van Gods prachtige schepping. Je mag genieten van het leven dat Hij je gegeven heeft. En dat leven gaat verder dan het aardse leven dat je nu leidt. In zijn zoon Jezus heeft Hij je een eeuwig leven gegeven. Het minste wat wij kunnen doen is Hem daarvoor prijzen en danken. Onze aanbidding is een reactie op Gods schepping. Het is een reactie op zijn liefde en zijn genade. Een uiting van onze blijdschap en dankbaarheid.

Aan de slag!

Luister hier naar het volledige nummer.

Neem vandaag eens extra de tijd om Gods schepping in je op te nemen. Maak bijvoorbeeld een wandeling of ga in de tuin of op het balkon zitten. Probeer eens te letten op alle mooie details en op de mooie kleuren. Neem ondertussen de tijd om God te aanbidden. Dank Hem voor zijn schepping, voor zijn liefde en voor zijn genade. Dank Hem voor het (eeuwige) leven dat Hij aan jou geeft. Hij is onze aanbidding meer dan waard!

Ga binnen. Laten wij buigen in aanbidding, knielen voor de HEER, onze maker.
(Psalm 95:6, NBV)

 

Deel deze overdenking

 1. carola schreef:

  YES! AMEN!
  X

 2. Ellen Kramer schreef:

  Prachtig stukje Stefanie! 👌🌺

 3. Kim schreef:

  Zoveel dank lieve Stefanie! Zo prachtig!! Alle glorie aan de Schepper, onze liefdevolle Vader :’)

 4. Roos schreef:

  Mooi! Dankjewel! Vanmiddag verwonderde ik mij over een prachtige bloem, ik moest toen denken aan het lied Creation Calls. Ook zo’n prachtig lied over de natuur… 🌸🌿

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap