Geloof jij dat je zonder God kunt leven?

21

jan

Gastblogger

Eerlijk? Ik wilde me even zielig voelen. Ik hield God op een afstand, zodat ik even kon gaarkoken in mijn eigen ellende. Ik was me er van bewust dat zodra ik me weer open stelde voor God, het weer goed met me zou gaan. Op dat moment in mijn leven wilde ik graag het verdriet voelen, omdat ik het altijd maar heb weggeduwd. Oud en nieuw zeer samengesmolten tot een hoopje dat me ervan weerhield om mezelf te zijn. Althans, mezelf was ver te zoeken. Wie was ik zelf nou eigenlijk? Waar ligt mijn passie en wat is dan mijn roeping? Dat zijn vragen die mij bezighielden en het leidde me al snel terug naar God. Ik wist heel goed waar ik moest zijn. Zijn woord bevatte alle medicijnen die ik nodig heb gehad om deze duistere tijd achter me te kunnen laten.  

Ik wilde me even zielig voelen 

Het is duidelijk dat ik in deze zware periode van mijn leven God gemeden heb. Dat zorgde ervoor dat ik heel hard moest werken om mijn dagelijkse leven door te komen. Het koste moeite om op te staan, voor mijn kinderen te zorgen en om gewoon naar de winkel te gaan. Er was een geestelijke strijd gaande in mijn hoofd. Niet tegen God, want in mijn hart wist ik al die tijd dat Hij het antwoord is. Maar tegen mezelf. Tegen mijn eigen onafhankelijke kunnen zonder God. Mijn eigen ego. Ik voelde me waardeloos, minderwaardig en kon niet zien waar ik goed voor was op deze aarde. Om deze tijd door te komen heb ik me vastgehouden aan de onderstaande bijbeltekst. Deze heb ik op een letterbord geprikt en heb ik op mijn keukenblad geplaatst. Op die manier werd ik gedwongen om het elke dag meerdere malen te lezen en dat gaf mij veel steun. 

Alle dingen kan ik aan door Christus, Die mij kracht geeft. 
– Filippenzen 4:13 (HSV). 

Ik wil God nodig hebben 

Ik kwam in een fase waarin ik me weer een klein stukje naar God toekeerde. Ik ging naar een kerkdienst en hoorde het volgende: 
Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen. 
– Johannes 15:5 (HSV). 

Ik had deze tekst al velen malen eerder gelezen en gehoord, maar ik heb het nog nooit zo ‘gehoord’ als op deze dag. Ik zal nooit zonder God vrucht kunnen dragen. Ik heb hem nodig in al mijn beslissingen die ik neem. Elke teug adem die ik neem, heb ik te danken aan zijn sterven aan het kruis. En ik wil God nodig hebben. Ik kan het niet zelf, niet op eigen kracht. God heeft me die dag gegrepen en het vuur is weer aangewakkerd en brandt ondertussen als nooit tevoren. 

Ook u hebt dan nu wel droefheid, maar ik zal u weerzien, en uw hart zal zich verblijden, en niemand zal uw blijdschap van u wegnemen. 
– Johannes 16:22 (HSV).  

Deze tekst gaat eigenlijk over de terugkomst van Jezus Christus op deze aarde. Voor mij persoonlijk verwoordt deze tekst de terugkomst van Jezus in mijn hart en ziel na deze droevige en eenzame periode in mijn leven. Mijn hart is verblijd en niemand kan dit van mij wegnemen. God is zo goed!

Aan de slag! 

En jij? Heb je ook weleens gedacht dat je het zonder God kunt? Luister dit lied Jezus overwinnaar (Reni Kraayenoord) als je een moment van zwakte hebt en herinnerd wilt worden aan de ongeëvenaarde kracht van Koning Jezus. 


Schrijfster
Deze overdenking is geschreven door Christina Meinhardt. Zij heeft God nog nooit zo duidelijk mogen ervaren als in de liefde voor haar kinderen. Ze houdt van zingen voor God, kerst, koffie en natuurlijk van haar geliefde man, met wie ze al bijna 11 jaar samen is.

Deel deze overdenking

  1. Marian schreef:

    Wauwww, dank je wel voor je inspirerende woorden! 💞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap