Een gebed voor je vervolgde broers en zussen

10

jul

Gastblogger

Bid jij weleens voor vervolgde christenen? Het kan best lastig zijn om daar regelmatig aan te denken en voor te bidden. In het gebedenboekje van Zij Lacht staat een gebed speciaal voor onze vervolgde broers en zussen. Bid je vandaag mee voor hen?

Trouwe God,

Ik bid voor mijn broers en zussen in Christus, die vanwege hun geloof onder druk staan of zelfs door het uiten van hun geloof op de vlucht zijn. Wilt U Zich over hen ontfermen en hen kracht en moed geven? Heilige Geest, bemoedig en troost hen. Ik bid dat ze zich gedragen zullen voelen op Uw arendsvleugels en vernieuwde kracht zullen ervaren om te blijven volharden in geloof. Dank U Vader dat ik het voorrecht heb om in een land te wonen waar ik vrij van mijn geloof mag getuigen. Tegelijkertijd bid ik om vrijmoedigheid zodat ik deze vrijheid ook durf te gebruiken om over U te vertellen. Een vrijheid waar mijn broers en zussen alleen maar naar kunnen verlangen. Dit alles bid ik in Jezus’ naam, amen.

Jesaja 40:31

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap