Fitgirl (of God)

09

aug

Gastblogger

Green smoothies, leg days, skinnyfood, bikinifoto’s… je kent het vast wel. Iedere dag komt er wel een #fitgirl op Instagram voorbij. En in de zomer zie je deze fitgirls ook op het strand lopen. Iets waar je naar moet streven: een fitgirl worden?

Begin dit jaar volgde ik een aantal #fitgirls op instagram. Terwijl ik onderuit op de bank zat en een zak chips aan het wegwerken was, bekeek ik deze foto’s. Dezelfde middag ben ik nog naar de markt gegaan om fruit te halen. Iedere dag stond ik smoothies te maken en maakte alleen maar skinny recepten. Na een tijdje had ik er wel genoeg van. Ik begon me af te vragen waarom ik dit wilde doen. Ik kwam tot de conclusie dat het mij eigenlijk niet gelukkig maakte.

Verantwoord eten is iets wat dagelijks een gespreksonderwerp is. En het lijkt heel normaal te zijn om dagelijks in de sportschool te zijn. Wanneer we op vakantie gaan, is het wel fijn om net dat ene vetrolletje kwijt te zijn. En wanneer je op het strand zit en om je heen kijkt, wens je dat je er ook zo fit uit mag zien. Maar wat levert het op? Een strak lichaam? Misschien een compliment van iemand anders?
Wanneer je op Google zoekt naar ‘fitgirl’ komt er gelijk naar boven: ‘Gezond zijn is de basis voor geluk’.

In de Bijbel vertelt Jezus over écht geluk aan zijn leerlingen (Mattheus 5:1-12).

“Het echte geluk is voor mensen die weten dat ze God nodig hebben. Want voor hen is Gods nieuwe wereld. Het echte geluk is voor mensen die verdriet hebben. Want God zal hen troosten. Het echte geluk is voor mensen die vriendelijk zijn. Want aan hen zal God de aarde geven. Het echte geluk is voor mensen die doen wat God wil en die dat het allerbelangrijkste vinden. Want God zal hun moeite belonen. Het echte geluk is voor mensen die goed zijn voor anderen. Want God zal goed zijn voor hen. Het echte geluk is voor mensen die eerlijk zijn. Want zij zullen God zien. Het echte geluk is voor mensen die vrede sluiten. Want zij zullen kinderen van God genoemd worden. Het echte geluk is voor mensen die lijden omdat ze doen wat God wil. Want voor hen is Gods nieuwe wereld. Het echte geluk is voor jullie. Jullie zullen het moeilijk hebben omdat je bij mij hoort. Misschien schelden de mensen je uit, of willen ze je gevangen nemen. Misschien vertellen ze allerlei leugens over je. Als dat gebeurt, moet je blij zijn en vrolijk. Want jullie krijgen een grote beloning in de hemel.”

Wat een waardevolle beloftes doet God hier. Ik zie hier trouwens niets over diëten of een strak lichaam bij staan. God verlangt er helemaal niet naar dat wij een #fitgirl worden. Dus zouden we onze energie niet beter kunnen steken in bijvoorbeeld ‘het vriendelijk zijn naar andere mensen, doen wat God wil en eerlijk zijn’, wat in deze Bijbeltekst staat? Want dan staat er een grote beloning op ons te wachten.

Aan de slag!

Wanneer je op vakantie bent of op je Instagram kijkt en een #fitgirl ziet daag ik je uit om aan de bovenstaande Bijbeltekst te denken. En om jezelf steeds meer te trainen in bijvoorbeeld Bijbel lezen, zodat je daar steeds fitter en getrainder in wordt en uiteindelijk een #fitgirlofGod wordt.

Deze blog is geschreven door Annelies Pichard. Annelies vindt God in de natuur tijdens de wandelingen met hond Guus. Zij Lacht van de lieve mensen om haar heen, een huppelende Guus, relaxen in de hangmat en strandvakanties. Ze is getrouwd met Lloyd en is kinderverpleegkundige in opleiding. 

Deel deze overdenking

 1. Kim schreef:

  Lieve Annelies,
  Zoveel dank voor deze heerlijke blog. Het voelt voor mij als een waardevolle “geruststelling” ;’) om in te mogen zien wat waarlijk belangrijk is in het leven met God :’) het meest heerlijke en mooie leven wat we hier op aarde mogen leiden…
  Hoop vaker een blog van je te mogen lezen 🙂 Liefs & Gods rijke zegen

 2. Annelies schreef:

  Hi Kim,

  Wat een lieve reactie. Dankjewel!
  Fijn dat het zo voelt als een waardevolle geruststelling.

  Geniet van je weekend!
  Lieve groet,
  Annelies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap