De pelgrimsreis op weg naar Thuis

06

dec

Alina van Rijn

Ik ben op pelgrimsreis. Op reis naar een andere plek. Want op deze plek voel ik mij niet altijd thuis. Met mijn rugzak gepakt en wat mij dierbaar is aan de hand, loop ik naar mijn eindbestemming. Deze eindbestemming is niet enkel een plek. Nee, mijn eindbestemming is mijn Schepper. Mijn Verlosser.

Deze reis duurt lang. Voelt soms zelf eindeloos.

Soms stop ik abrupt. Dan gooi ik mijn rugzak af, zet ik mijn tent op en sla ik koppig de pinnen in de grond. Ik wil niet verder. Ik kan niet verder. En ik wil hier blijven.

Nog vaker wil ik een sprintje trekken richting mijn eindbestemming. Want daar is het goed. Dat is mijn thuis. Hij is mijn Thuis.

Mijn pelgrimsreis

Mijn pelgrimsreis is soms zo mooi. Een reis met adembenemende momenten. Genietend van dat wat de Schepper mij heeft gegeven.

Soms is mijn reis heel zwaar.
Want dan is de weg hobbelig.
De bergen hoog.
De dalen diep.
Ik val.
Ik sta weer op.
Ik val.
Ik blijf liggen, want opstaan gaat niet.

Ik val.

Hij tilt mij op.

Want dwars door alle bergen en dalen, loop ik niet alleen. Want mijn Bestemming is tegelijkertijd mijn Metgezel. Hij loopt naast mij. Hij gaat voor mij uit, en tegelijkertijd loopt Hij achter mij om mij op te vangen waar ik val. Want mijn hulp is van Hem. Van de HEERE. Van ‘Ik ben’. Mijn hulp is van Hem, Die hemel en aarde geschapen heeft. Van Hem Die de Bewaarder is van Israël.

Met Hem kan ik thuiskomen

Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen, vanwaar mijn hulp komen zal. Mijn hulp is van de HEERE, Die hemel en aarde gemaakt heeft. Hij zal uw voet niet laten wankelen, uw Bewaarder zal niet sluimeren. Zie, de Bewaarder van Israël zal niet sluimeren of slapen. De HEERE is uw Bewaarder, de HEERE is uw schaduw aan uw rechterhand. De zon zal u overdag niet steken, de maan niet in de nacht. De HEERE zal u bewaren voor alle kwaad, uw ziel zal Hij bewaren. De HEERE zal uw uitgaan en uw ingaan bewaren, van nu aan tot in eeuwigheid.
– Psalm 121:1-8 (HSV)

Aan de slag!

Luister dit prachtige pelgrimslied.
Tip: in de omschrijving kun je de Nederlandse vertaling lezen.

Deel deze overdenking

  1. Renee schreef:

    Prachtig verwoord! Dankjewel Alina voor deze bemoediging!

  2. Rosa schreef:

    Deze tekst is precies wat ik nodig heb vandaag!

  3. Susan schreef:

    Wat mooi Alina, Heel duidelijk verwoord. Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap