Boekreview // Wie je bent in Christus

02

mrt

Liza

Deze maand reviewen we een boekje dat zo klein is dat het in je handtas past. Aanrader om te doen hoor (het boekje in je handtas stoppen), want dit boekje staat vol ijzersterke waarheden die zo krachtig zijn dat het fijn is om er regelmatig bij te pakken. Bovendien heeft het boekje een hele aantrekkelijke prijs. Genoeg reden om snel verder te lezen in deze boekreview van ‘Wie je bent in Christus’, geschreven door Wilkin van de Kamp.

Wilkin van de Kamp – voorganger, spreker en auteur – legt in zijn boek ‘Wie je bent in Christus’ precies uit wat de titel van het boek al suggereert: wie je bent in Christus. De term ‘in Christus’ wordt regelmatig aangehaald in de Bijbel en we lezen er om die reden vaak gemakkelijk overheen. Maar het is zo’n verademing om echt te bevatten wie je bent ‘in Christus’.

Wilkin legt je in veertig korte hoofdstukken steeds in maximaal 300 woorden uit wie je bent in Christus. In ieder hoofdstuk staat een ander onderdeel centraal, waaronder:

– In Christus ziet God je niet in je zonden
– In Christus ben je de bron van Gods vreugde
– In Christus ben je een nieuwe schepping
– In Christus ben je niet langer een slaaf van de zonde
– In Christus ben je bevrijd van wetticisme

Het boek is bedoeld om veertig dagen lang te lezen, maar je kunt ook af en toe een hoofdstuk lezen (voor de niet-dagboeklezers onder ons). Meerdere hoofdstukken achter elkaar lezen kan ik je niet aanraden, want hoewel de hoofdstukken bijna niet korter hadden gekund, staat er veel stof tot nadenken in.

Dit dunne boekje is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp ‘identiteit in Christus’, maar geen zin heeft om hier hele boekwerken over te lezen. Zelf heb ik dit boekje gelezen samen met mijn vriend, we lazen af en toe samen een hoofdstuk en praatten er dan samen over. Ook absoluut een aanrader!

Je koopt het boek slechts €9,95 via Bol.com.

Deel deze overdenking

  1. Bertina schreef:

    Ik ga het kopen, dank je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap