Boekreview // De Ware Worden

01

nov

Inge Kooiman

Je kent het wel, zo’n boek waar ineens heel Instagram het over heeft. Dat gebeurde bij mij zo’n beetje bij het boek De Ware Worden van Rinke en Margo. Ik moest ‘m hebben. Om de prachtige cover, maar ook omdat ze me benieuwd maakten naar hun bewuste en onbewuste lessen in de liefde.

Rinke en Margo zijn twee vriendinnen en besloten samen dit boek te schrijven. Beiden hebben ze veel meegemaakt in de liefde en die reis beschrijven ze goudeerlijk. Het is een heel kwetsbaar boek, waarin ze niet alleen over de mooie kanten van de liefde schrijven, maar ook vertellen over de foute keuzes die ze hebben gemaakt. Foute vriendjes, vreemdgaan, daten, een goede man vinden… Ze slaan niets over.

Wat ik mooi vind aan het boek, is dat het voelt alsof je met hen op de bank een wijntje zit te drinken en zij hun verhaal vertellen. Alsof ze een nieuwe vriendin is of dat je oudere zus haar verhaal vertelt. Heel eerlijk, met humor en luchtig, zonder taboes. Ik heb hardop gelachen, maar ook een traan weggeveegd. Verwacht geen theorieboek en misschien ben je het soms ook niet met alles eens. Maar dat mag ook, want geen leven is hetzelfde. Het is ook geen boek dat ‘vanuit de Bijbel’ is geschreven, maar door het boek heen lees je dat Rinke en Margo Gods liefde hebben leren kennen en beschrijven zij, zonder ze op die manier zo te noemen, een aantal belangrijke christelijke inzichten.

Dit boek is voor singles, als je aan het daten bent, maar ook als je een vriend hebt of getrouwd bent!

Bestel hier De ware worden – Rinke Verkerk en Margo den Ouden

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap