Ben jij wanhopig naar meer van Jezus?

09

jul

Nathanja

In de samenleving van vandaag kan niets ons nog snel genoeg gaan. Je bestelt een jas en je hebt hem morgen binnen. Cadeautje vergeten? Geen probleem, vandaag besteld is dezelfde dag in huis. Voor die dagelijkse gemakken hoeven we zo weinig moeite te doen, alles is erop gericht om onze verlangens zo snel mogelijk te vervullen. Misschien herken je dat dit ook effect heeft op je leven met God. We worden stil voor Hem, maar hebben na een minuutje al het idee dat Hij toch niet spreekt. We vragen hem iets in onze gebeden, maar we zien het niet direct vervuld. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het is makkelijk om dan op te geven. Maar hoe ziet het eruit om wanhopig te zijn naar meer van Jezus? Om niet genoeg te nemen met wat we al van Hem kennen?

In de Bijbel vinden we iemand terug die wanhopig was voor meer van Jezus. Ik heb het over de bloedvloeiende vrouw. Haar verhaal staat in Markus 5. Laten we er samen naar kijken.

Er was daar ook een vrouw die al twaalf jaar bloed verloor. Allerlei dokters hadden al van alles geprobeerd om haar te genezen. Ze had al haar geld uitgegeven aan die dokters. Maar niets had geholpen. Ze was er alleen maar zieker door geworden. Nu had ze gehoord wat er over Jezus werd verteld. En ze baande zich een weg tussen al die mensen door en raakte van achter zijn kleren aan. Want ze zei bij zichzelf: ‘Ik hoef alleen maar zijn kleren aan te raken om genezen te worden.’ En onmiddellijk stopte het bloeden.
– Markus 5:25-29 (BasisBijbel)

Toen Jezus aan de overkant van het meer aankwam, verzamelde er een menigte om Hem, waaronder Jaïrus wiens dochtertje op sterven ligt. Hij smeekt Jezus om haar te genezen en Jezus gaat met Hem mee. Maar terwijl Hij onderweg is, gebeurt er iets bijzonders. Onder die mensen is ook een zieke vrouw. In deze tijd waren vrouwen die bloedden onrein, het was dan ook ondenkbaar dat zij zich onder de mensen bevond.

Stel je voor dat jij haar bent

Je gaat mee in de menigte en je hart klopt in je keel, je weet dat je hier niet mag zijn en de mensen zullen je iets verschrikkelijks aandoen als ze erachter komen dat je onrein bent. Maar jij bent wanhopig voor meer van Jezus. Jij bent bereid om je leven op het spel te zetten, omdat je weet dat Hij het antwoord is op jouw zorgen. Je bent bereid om weg te gaan uit je veilige huis en, ook al heb je pijn, de stap te zetten naar Hem. En je weet dat wanneer je alleen al het puntje van zijn jas kan aanraken je genezen bent.

Als ik naar mijn leven kijk, zie ik dat ik het vanzelfsprekend vind dat ik Gods Woord op de boekenplank heb staan. Ik heb niet alleen het puntje van zijn jas binnen handbereik, ik heb de volheid van wie Hij is op mijn nachtkastje liggen. Misschien jij ook wel. Maar de vraag is: wat doen we hiermee? Je kent vast dit vers wel:

Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar u, o God.
– Psalm 42:2 (HSV)

Wanneer we Hem leren kennen door in zijn woord te lezen en tijd met Hem door te brengen, nemen we niet meer genoegen met wat we al van Hem kennen. We willen meer en meer van Hem, want Hij is zo goed! Wanneer wij God zoeken met ons hele hart, staat er dat we Hem zullen vinden. Wanneer wij hongerig zijn naar meer van Hem, dan geeft Hij ons geen steen, maar wil Hij dit verlangen vervullen. Hoe meer we Hem kennen, hoe meer we van Hem in ons leven willen.

Wil jij meer van God? Ben jij bereid om net als de vrouw uit Markus een stap naar Hem toe te zetten? Jij zet een stap naar Hem, maar Hij ook naar jou. Net zoals Jezus zich omdraait en de bloedende vrouw ziet, ziet Hij ook jou. Hij voelt het wanneer je Hem nodig hebt en een beroep doet op Hem. Hij ziet jouw verlangen om meer van Hem in je leven en Hij wil het je geven. Je hoeft niet alleen zijn jas aan te raken, je mag in zijn armen rennen.

Aan de slag!

Luister naar Hillsong – Breathe.

Misschien heb je dat hongerige gevoel naar meer van Hem niet, maar wil je het wel. Er is kracht in een hart dat bidt om meer van Hem in ons leven.
Ik nodig je uit om dit gebed mee te bidden: Heer, dank U wel dat U mij ziet. Ik zet vandaag een stap naar U. Wilt U een verlangen doen groeien in mijn hart voor meer van U? Wilt U een vuur aanwakkeren om U meer en meer te leren kennen en de juiste mensen om mij heen plaatsen die mij hierbij kunnen helpen? Amen.

Deel deze overdenking

  1. Jaleesa schreef:

    Iedere dag start ik mijn dag met deze overdenkingen. Het geeft zoveel power en inzichten. Ik wil steeds meer van het woord leren. Het is niet alleen lezen, ook begrijpen en in de pratijk toepassen ! Godszegen

  2. Maartje schreef:

    Dit blijft een mooie geschiedenis
    Ik ben veel langer ziek en ga achteruit door fouten die ik gemaakt heb eb bid al zolang om richting en herstel en velen met mij….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap