Morgen is pas morgen

15

mei

Gastblogger

Je maakt je vast wel eens zorgen. Het komt bij mij in ieder geval vaak genoeg voor dat ik me ergens zorgen over maak. Mijn gedachten blijven maar malen, alle mogelijke (doem)scenario’s spelen zich af in mijn hoofd en ik pieker me suf. Ik word onrustig, slaap slechter en heb moeite om me te concentreren op de dingen die er op dat moment toe doen. En dat allemaal omdat ik me zorgen maak om iets dat nog ver in het verschiet ligt. Wat zou het fijn zijn om die zorgen opzij te kunnen zetten en onbezorgd door het leven te gaan, te genieten van het moment en je even niet druk maken om dat wat nog komen gaat. Dát kan!

Van dag tot dag

Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels? Wie van jullie kan door zich zorgen te maken, ook maar één centimeter groeien of ook maar één dag langer leven? (…) Maak je dus geen zorgen over de volgende dag. Want de volgende dag zal weer zijn eigen zorgen met zich meebrengen. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen problemen.”
(Mattëus 6: 26-27 en 34)

Jezus zegt hier dat we van dag tot dag moeten leven. Elke dag heeft namelijk genoeg aan zijn eigen problemen. Het heeft geen enkel nut om je zorgen te maken over de toekomst. Corrie ten Boom verwoordt dit heel mooi:

‘Piekeren lost de problemen van morgen niet op, maar kost je vandaag wel je energie.’

Wat is het bijzonder dat wij een God hebben die zegt: ‘Ben je bezorgd? Vertel het aan mij, want Ik zorg voor je! Ik zorg zelfs voor de vogels en jullie zijn veel belangrijker dan dat. Vertrouw op Mij en ik zal je vrede geven!’

God zorgt voor ons

“Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank Hem ook voor alles. Dan zal de vrede van God, die wij met geen mogelijkheid kunnen begrijpen, jullie hart en jullie gedachten beschermen in Jezus Christus.”
(Filippenzen 4:6-7)

“Gooi alles waar je je zorgen over maakt maar in Gods handen, want Hij zorgt voor je.”
(1 Petrus 5:7)

Hij zorgt voor ons! We mogen elke dag opnieuw alles wat ons bezighoudt in Zijn handen gooien. Om te gooien moet je echt loslaten. Als we dat doen, belooft Hij dat we worden overspoeld met de vrede van God. Vrede in onze harten en gedachten. Tegelijkertijd mogen we God danken voor al het goede dat Hij ons geeft en voor de belofte dat Hij ons vrede en rust geeft als wij daarnaar vragen.

Aan de slag!

Maak jij je wel eens zorgen voor de dag van morgen? Bid dan dat God je helpt om je zorgen los te laten, geef ze aan Hem over, vertel het Hem in het vertrouwen dat Hij voor je zorgt!

Morgen… is pas morgen.

Gastblogger
Deze overdenking is geschreven door Stefanie Krijtenburg, oud-blogster van Zij Lacht.

Deel deze overdenking

 1. Lisette schreef:

  Dank je wel!! Ontzettend mooi gezegd en een eye opener.

 2. Martine schreef:

  Dankjewel

 3. Liza de Jonge schreef:

  <3

 4. Anne schreef:

  Prachtig, net wat ik nodig had

 5. Nelly schreef:

  Mooi, moest aan het lied van Kinga Bán denken.
  ‘ vandaag ‘
  Prachtig gezongen.

 6. Lilian schreef:

  Mooi en herkenbaar! Wat een bemoediging voor elke dag ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap