Mijn gebed voor jou

30

mei

Renske Tijhof

‘Bid voor elkaar’, zegt Jakobus in zijn brief aan de Joden die in Jezus als Messias zijn gaan geloven. Toen, maar ook nu, ontzettend belangrijk. Mijn gebed leek soms meer op een verlanglijstje, waar alleen cadeautjes voor mezelf op stonden. En dat terwijl er zoveel mensen zijn, dichtbij en ver weg, die gebed van alle kanten ontzettend goed kunnen gebruiken. Soms wil je iemand zo graag helpen, maar voor je gevoel ben je machteloos. Het lijkt alsof je niets kan doen, maar dat is niet waar. Bidden kan altijd. Bidden voor elkaar is heel krachtig. Misschien heb je het wel eens ervaren, alleen de wetenschap dat er mensen zijn die voor je bidden doet al zoveel! Iedereen heeft gebed nodig. Vandaag is mijn gebed voor jou:

Lieve Vader,

Dank U wel, voor deze mooie vrouw. Dank U wel, dat U haar zo prachtig gemaakt hebt. Misschien kent ze U net, misschien kent ze U al heel lang, maar U kent haar onbegrijpelijk goed, zoals David schreef in zijn psalm.

Heer, U kent mij door en door.
U weet alles van mij, waar ik ook ben.
U weet alles wat ik denk.
U bent dag en nacht bij mij,
U weet alles wat ik doe.
U kent elk woord van mij,
nog voordat ik het heb gezegd.
U bent aan alle kanten om mij heen
en uw hand rust op mij.

(Psalmen 139:2-5, BasisBijbel) 

God, U weet wat deze vrouw bezighoudt op dit moment. Misschien vindt ze het lastig om op U te vertrouwen, of merkt ze U weinig in haar leven. Wilt U haar laten merken dat U er altijd bent? Mijn gebed is dat ze weet dat U overal met haar meegaat, zoals U met Jozua mee bent gegaan.

Vergeet niet wat Ik tegen je heb gezegd: ‘Wees vastberaden en vol vertrouwen!’ Wees dus nooit bang. Want Ik, je Heer God, ben met je, waar je ook gaat.”

(Jozua 1:9, BasisBijbel)

Vader, als deze vrouw twijfelt welke kant ze op moet, als ze niet weet wat U van haar vraagt, wilt U haar dan laten zien waar ze heen moet? Mijn gebed voor haar is als het gebed van David.

Heer, wijs haar uw weg Heer, laat haar wandelen op het pad van uw waarheid, vervul haar hart met ontzag voor uw naam.

(Vrij vertaald naar Psalmen 86:11, NBV)

U houdt zoveel van deze vrouw Heer, dank U wel daarvoor. Zoals U tegen uw volk Israël spreekt, zo wilt U ook tegen haar zeggen:

Ik heb je altijd liefgehad.

(Jeremia 31:3, NBV)

Mijn gebed is dat U haar zult zegenen met de vruchten van Uw Geest. Liefde, om van de mensen om haar heen te houden. Blijdschap, zodat ze met vreugde Uw weg mag gaan. Vrede, bij beproevingen én om uit te delen. Geduld, vriendelijkheid en goedheid, om haar medemens te dienen. Geloof, hulpvaardigheid en zelfbeheersing, ook al is dat soms lastig. Wilt U haar helpen om steeds meer op U te gaan lijken.

Laat je dus leiden door Gods Geest.

(Galaten 5:25, BasisBijbel)

God, wilt U bij deze vrouw zijn in haar dagelijks werk? Wilt U haar zegenen in wat ze doet en haar werk zin geven? Ik bid dat zij alles mag doen tot uw eer en dat zij een licht voor de wereld mag zijn.

Jullie zijn het licht voor de wereld. Een stad die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. En als je een olielamp aansteekt, zet je er daarna geen emmer overheen. Nee, je zet hem hoog neer, zodat iedereen in huis licht heeft. Laat op dezelfde manier jullie licht schijnen voor de mensen. Laat hun de goede dingen zien die jullie doen. Dan zullen ze jullie hemelse Vader ervoor prijzen.

(Matteüs 5:14-16, BasisBijbel)

 Wees dichtbij haar vandaag.

Amen.

Aan de slag!

Lees Kolossenzen 4:12 hier. We lezen dat Epafras bidt voor zijn medemens. Voor wie in jouw omgeving kun jij vandaag bidden?

 

Deel deze overdenking

 1. RenEe schreef:

  Dankjewel Renske, prachtig!
  Gods rijke Zegen!

 2. Bertina schreef:

  Wat fijn dat je voor mij bid. Zo las ik het en zo kwam het binnen.
  Gods zegen voor jou!

 3. carola schreef:

  ♡♡♡

 4. Joke schreef:

  Dank je wel. Wat bijzonder om deze overdenking te lezen. Een gebed voor mij. Ik zit midden in een burn-out. Vind het allemaal erg lang duren. Maar ik weet wie er altijd bij mij is. En dat is God. Ik ben een Koninklijk kind, door de Vader bemind. Dat is mijn gebed voor jou.

  • Renske schreef:

   Hoi Joke, wat heftig zeg. Maar dat je weet dat God altijd bij je is, is zo ontzettend belangrijk. Hij draagt je hier doorheen! Ik bid voor je! Liefs, Renske

 5. Rosemarie schreef:

  ♡!!

 6. Kim schreef:

  Zoveel dank Renske :’) God zegene jou zo rijkelijk!! Veel liefs

 7. Linda schreef:

  Wauw! Dank!
  Alsof het voor mij geschreven is. Ik bid jou ook Zijn liefde en Vrede toe Renske.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap