Jij, Gods meesterwerk!

31

aug

Gastblogger

“En God keek naar alles wat Hij gemaakt had en het was heel goed” (Genesis 1: 31). Toen God de mens maakte, zag Hij dat het ‘heel goed’ was. Elke scheppingsdag sluit ermee af dat God ziet dat het goed is, maar na de schepping van de mens ziet Hij dat het heel goed is. De mens is de kroon op de schepping.

Vandaag was ik aan het nadenken over wie wij voor God zijn. Ik moest eraan denken hoe mooi God ons mensen heeft gemaakt, en ook hoe zorgvuldig. In psalm 139:13-16 staat:

“U heeft mij gemaakt. Mij in de buik van mijn moeder gevormd. Ik prijs U, want het is een wonder hoe U mij heeft gemaakt. Alles wat U heeft gemaakt, is bijzonder. Ik weet dat heel goed. U zag me al toe U mij daar in het donker vormde. Waar nog niemand anders mij zag. U zag me al toen ik nog helemaal geen vorm had. Al mijn dagen stonden al in uw boek toen ik nog niet één dag daarvan had geleefd.”

Uit deze verzen kan ik alleen maar opmaken hoe zorgvuldig Hij ons gemaakt heeft. Beetje bij beetje heeft Hij ons gevormd. Als een Kunstenaar boetseerde Hij ons heel voorzichtig. Hij gaf je misschien het talent om een instrument te kunnen bespelen of om goed te kunnen sporten. Daarnaast legde Hij het misschien wel in je dat je een oog hebt voor je naaste, of dat je mensen kunt opvrolijken.

Uit al deze verzen kan ik maar tot één conclusie komen: Jij bent geen toeval! Jij bent op een bijzondere manier tot stand gekomen, gevormd door de Schepper!

Uit de manier waarop de schepping beschreven wordt, zie ik in de schepping een Kunstenaar aan het werk die op de zesde dag Zijn Meesterwerk maakte. Een kunstenaar die zijn meesterwerk creëert is hierover vol passie, vol enthousiasme.

Zo is God ook over jou!

Hij is zo vol liefde en mededogen dat toen wij het zelf verpestten in het paradijs door tegen de bedoeling van God in te gaan, Hij ervoor koos ons niet in de troep te laten zitten. Hij besloot het kostbaarste wat Hij had, Zijn Zoon, te sturen naar de aarde om ons weer een nieuwe kans te geven! De weg naar God die gesloten was door onze fouten, heeft Jezus weer geopend.

Door Jezus ben je rein, volmaakt, heilig en kostbaar in Zijn oog. Door Jezus kun je weer het kunstwerk zijn zoals God het bedoeld heeft.

Ik geloof dat God in ons allemaal iets prachtigs heeft gelegd. Tijdens de schepping heeft God ons naar Zijn Beeld gemaakt. Ik geloof daarom dat er in ieder mens iets moois, iets unieks zit.

God maakte iedereen anders, ieder met zijn eigen bedoeling in het leven, en ieder met zijn eigen gaven en talenten.

Ik geloof niet dat je voor niets bent zoals je bent. Het trieste wat ik om mij heen zie, is dat mensen hun uniek-zijn opgeven om zo te worden als iedereen. Zich aanpassend aan wat sociaal wenselijk is.

Ik zie dat mensen hun identiteit zoeken in anderen. In het zo zijn als anderen, of in het geaccepteerd worden door anderen. Natuurlijk is het niet de bedoeling om alleen maar met jezelf bezig te zijn, maar ik geloof ook niet dat het de bedoeling is om je aan te passen aan de rest van deze wereld. Als God het had gewild dat wij allemaal gelijk waren, had Hij ons echt wel zó gemaakt. Dus pas je niet aan, omdat je volgens ‘de maatschappij’ anders moet zijn. Nee, ontdek wat God in je heeft gelegd en wees jezelf! Gods prachtige, unieke creatie!

Aan de slag!

Denk er vandaag eens over na op welke manier God jou uniek heeft gemaakt. Welke dingen heeft God in jou gelegd en wat doe jij daarmee?


Download de dagtekst en deel ‘m op Instagram, Pinterest of Facebook! 


De overdenking van vandaag is geschreven door gastblogger Willemijn. Willemijn (24) verwondert zich erover hoe prachtig God alle mensen heeft gemaakt. Zij wil graag de wereld verbeteren en probeert dat te doen door iemands wereld een beetje beter te maken. Willemijn is dol op de zon en lollies. Ze wandelt graag in de natuur met haar hondje Rafa en praat graag (en veel).

Deel deze overdenking

 1. Annet schreef:

  Dit had ik even nodig, dankjewel! Ik ben zwanger en deze week werd het voor ons iets minder zorgeloos, Wat een bemoediging, juist nu, dat ik mag lezen dat we allemaal uniek geschapen zijn en dat iedereen met een doel hier is..tuurlijk wist ik dit..maar fijn, nu juist hierop gewezen te worden. Bewijs voor mij dat God altijd zorgt en nieuwe kracht geeft!

 2. Willemijn schreef:

  Wat fijn om te horen! Heel veel sterkte en zegen gewenst met je zwangerschap Annet!

 3. Kim schreef:

  Lieve Willemijn,
  BEDANKT voor deze werkelijk prachtige overdenking ♥️. Het is mijn wens en bede dat een ieder – die gelooft, maar vooral juist ook voor een ieder die (nog) niet gelooft – deze boodschap ooit in zijn leven mag horen en ernaar mag luisteren met zijn hart.
  Dat wij allemaal Gods geliefde kinderen zijn.??♥️

  Hoop tot nog eens een volgende blog op ZijLacht! ?

  Liefs & Gods zegen, kim?

 4. Willemijn schreef:

  Dankjewel voor je lieve reactie Kim!
  Ik sluit me helemaal aan bij wat je zegt! Dit is ook mijn hoop voor iedereen!
  Heel veel liefde en zegen toegewenst met alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap