Jezus zegt: “Kom maar bij Mij!”

25

jul

Stefanie

Een luisterend oor, soms hebben we dat gewoon even nodig. Gelukkig hebben we meestal wel iemand in onze omgeving op wie we terug kunnen vallen. Iemand bij wie we ons verhaal kunnen doen en bij wie we even kunnen uithuilen. Dat kan soms zó opluchten! Ik ben me ook heel goed bewust van het feit dat sommige mensen niemand hebben om op terug te vallen. Misschien voel jij je wel eens eenzaam, voelt het alsof niemand met je is begaan. Je kropt je gevoelens op, houdt ze voor jezelf en blijft achter met je pijn en verdriet. Weet dan dat er Iemand is die altijd voor je klaarstaat. Iemand die je met open armen wil ontvangen en tegen je zegt: “Kom maar bij Mij!”

Kom maar bij mij,
dan zet ik alles opzij.
Kom maar bij mij,
huil lekker uit
en laat je tranen vrij.

Zeg maar even niets.
Laat je ongedwongen gaan.
Stort je hart maar uit
en maak een einde aan je pijn.

Kom maar bij mij,
slik nou je tranen niet door,
want als je je uit hier zo bij mij
lucht dat je even op.
Dus kom maar lekker hier
en vertrouw me nou maar blind.
Open als een kind
misschien vergeet je je verdriet.

Ik doe alles om je te troosten,
wil een vriend voor je zijn.
Ik doe alles om je te helpen,
ja dan deel ik de pijn.

Kom maar bij mij,
kom in m’n armen.
Echt ik voel zo met je mee.
Kom maar bij mij,
als je kunt delen
huilen we met z’n twee.

Praat maar van je af
wat er met je is gebeurd.
Alles kan ik aan.
Dus als je wilt schuilen,

als je wilt huilen,
kom maar bij mij.

Eigenlijk stijgt de tekst in dit lied boven ons menselijke kunnen uit. Toen ik de gecoverde versie van Kinga Bàn hoorde, werd ik pas geraakt door de tekst. Als we hiernaar kijken vanuit Gods perspectief, gaat de tekst nog veel dieper. God is onze Trooster (2 Korinthe 1:3-4). Bij Hem mogen we schuilen (Nahum 1:7). Hij is met ons begaan. Hij is onze Maker, Hij kent ons door en door (Psalm 139). Hij kent onze diepste pijn en ons diepste verdriet. Doordat Jezus mens is geworden, weet Hij als geen ander hoe wij ons voelen. Hij heeft zelf het aardse lijden meegemaakt. Ik geloof ook echt dat Hij met ons meehuilt als wij verdrietig zijn. Natuurlijk kunnen we niet letterlijk tegen Jezus aankruipen om getroost te worden, maar we mogen onze gevoelens wel met Hem delen. Hem vertellen hoe we ons voelen, wat er in ons omgaat en wat we hebben meegemaakt. Niets is voor Hem te groot, te gek of te heftig. Alles kan Hij aan!

Kom maar bij mij,
kom in m’n armen.
Echt ik voel zo met je mee.
Kom maar bij mij,
als je kunt delen
huilen we met z’n twee.

Praat maar van je af
wat er met je is gebeurd.
Alles kan ik aan.
Dus als je wilt schuilen,

als je wilt huilen,
kom maar bij mij.
                                                       

Aan de slag!

Luister hier naar Kinga Bán haar versie van het lied Kom maar bij mij.

Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven.
Matteüs 11:28, BasisBijbel

Jezus zegt: “Kom maar bij Mij.” Hij wil je zijn rust geven. Je mag alles tegen Hem zeggen, je mag alles met Hem delen. Ik vind het zo’n fijn gevoel dat er altijd Iemand is die naar mij luistert. We kunnen soms zo teleurgesteld zijn in de mensen om ons heen. Het kan lijken of ze tekort schieten en ze kunnen niet aan onze verwachtingen voldoen, maar dat is bij Jezus niet het geval. Hij is volmaakt! De volmaakte Trooster, de volmaakte Vriend. Heb jij het gevoel dat je bij Jezus je hart kunt luchten en bij Hem terecht kan?

Tekst en muziek Kom maar bij mij – Marco Borsato

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap