Ga in Gods waarheid staan en schitter

14

mei

Stefanie

Als je mij zou vragen wie ik ben, zou ik zo een lijstje met uiterlijke eigenschappen en karaktereigenschappen op kunnen noemen. De manier waarop je naar jezelf kijkt, wordt door verschillende factoren beïnvloed. De één staat steviger in haar schoenen dan de ander. Sommigen laten zich gemakkelijk beïnvloeden door hun omgeving, anderen hechten daar minder waarde aan. Het één is niet beter dan het ander. Hoe dan ook geloof ik dat het belangrijk is om vanuit de Bijbel te leren hoe we naar onszelf mogen kijken. De Bijbel laat ons zien hoe God ons ziet. Als we vanuit die waarheid naar onszelf gaan kijken, zullen we steeds meer groeien naar wie we in Hem mogen zijn.
Menselijk gezien ben ik verre van volmaakt. Er zijn meer dan genoeg aspecten waarin ik tekort schiet. Ik leg de lat voor mezelf vaak erg hoog en kan soms dan ook flink balen als ik weer heb ‘gefaald’. Als ik niet uitkijk, kom ik in een negatieve spiraal terecht en ga ik steeds meer leugens als waarheid zien. Ik ben ervan overtuigd dat God niet wil dat we op die manier naar onszelf kijken. Hij ziet Jezus in ons, vindt vreugde in ons en ik geloof dat het zijn verlangen is dat wij in zijn waarheid gaan staan en daarvan uit mogen gaan stralen.

Hillsong Worship heeft een tijdje terug een nieuw lied uitgebracht: Who You say I am. Oftewel Wie U zegt dat ik ben. De Bijbel staat vol met teksten waaruit onze identiteit in Christus zichtbaar wordt. Dát is hoe God naar ons kijkt. En dát is hoe wij naar onszelf mogen gaan kijken.

Ben jij er klaar voor om in Gods waarheid te gaan staan? Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat het vaak makkelijker is gezegd, dan gedaan. Ik weet hoe God mij ziet en toch ervaar ik dat niet altijd zo. Het helpt mij om op zulke momenten naar worship muziek te luisteren of uit de Bijbel te lezen. Daardoor voel ik me nog meer verbonden met God en geef ik Hem de ruimte om door de muziek of Bijbelteksten tot mijn hart te spreken. Door me te voeden met Gods Woord, groei ik steeds meer naar Hem toe. En dat maakt het makkelijker om in zijn waarheid te gaan staan.

Wie wij zijn in Gods ogen
Ik ben een kind van de Vader (Efeziërs 1:5, 1 Johannes 3:1)
Ik ben uitgekozen om bij God te horen (1 Tessalonicenzen 1:4)
Ik ben geroepen om voor God te leven (1 Timoteüs 1:9)
Ik ben door God gemaakt om goede werken te doen (Efeziërs 2:10)
Ik ben door God vernieuwd (2 Korintiërs 5:18)
Ik ben verzegeld met de Heilige Geest (Efeziërs 1:13)
Ik ben een tempel van de Heilige Geest (1 Korintiërs 6:19)

Ik ben gered door het bloed van Jezus Christus (Efeziërs 1:7)
Ik ben met Christus gestorven (Kolossenzen 2:20, Galaten 2:20)
Ik ben een mede-erfgenaam van Jezus (Romeinen 8:17, Efeziërs 1:14)
Ik ben bevrijd van de vloek van de wet (Galaten 3:13)
Ik ben bevrijd door de waarheid (Johannes 8:32)

Ik ben sterk door de kracht van de Heer (Filippenzen 4:13, Efeziërs 6:10)
Ik ben genezen door zijn wonden (1 Petrus 2:24)
Ik ben meer dan overwinnaar (Romeinen 8:37)
Ik ben door God gezegend (Galaten 3:9)
Ik ben één met Christus (Kolossenzen 2:10)

Aan de slag!
Lees de bovenstaande teksten nog eens en spreek ze nu hardop uit. Dat voelt misschien een beetje gek aan, maar door de woorden over jezelf uit te spreken, kunnen ze nog krachtiger worden. Het is mijn gebed dat wij vrouwen gaan staan in onze identiteit in Christus en mogen gaan leven vanuit Gods waarheid. Want wij zijn het waard om als Gods geliefde dochters te schitteren!

Je kunt hier het lied Who You say I am van Hillsong Worship beluisteren – echt een aanrader.

 

Deel deze overdenking

  1. Bep schreef:

    Schitterend Stefanie, ik wist het wel, maar om het zo op een rij te zien….geweldig!
    Wat hebben we een geweldige God, wat hebben we een genade gevonden in Christus en wat mogen we dankbaar zijn voor de Heilige Geest die het geloof in ons werkt!
    Dank je wel voor deze bemoediging. Een gezegende dag gewenst allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap