Iedereen moet weten dat de hemel écht bestaat!

30

jan

Nathanja

Pas geleden is mijn opa overleden, hij was ziek. Kort voor zijn overlijden werden we gebeld, ‘Opa heeft de hemel gezien’. Toen mijn opa weer bijgekomen was uit zijn slaap deelde hij dat hij een stukje van de hemel had mogen zien en dat hij dolgraag weer terug zou willen. Maar één reden was genoeg voor hem om terug te zijn op aarde: iedereen moet weten dat de hemel écht bestaat!

Deze ervaring gaf hoop in een verdrietige periode. Voor mij was het bovenal inspirerend, een uniek inkijkje in de hemel.. En hoewel we niet precies de details zullen weten van wat er is gebeurd, het heeft me stil gezet bij het feit dat de hemel bestaat. Misschien klinkt dat stom, dat weten we toch wel? Maar leven we ook alsof de hemel inderdaad écht bestaat? Zijn we ons de hele dag bewust van de hemel?

Dit weet ik zeker: als mijn aardse lichaam sterft, zal God mij een nieuw lichaam geven. Dat is een hemels lichaam, dat eeuwig en onsterfelijk is. Zolang ik mijn aardse lichaam heb gaat het lijden door. Daarom verlang ik naar mijn hemelse lichaam.
– 2 Kortintiërs 5:1-3 (BGT)

Als christenen mogen we weten dat deze aarde slechts een tijdelijke woonplaats is. Onze eindbestemming ligt in de hemel, waar Jezus is! Dat we nu nog een sterfelijk lichaam hebben wordt duidelijk op momenten zoals ik omschreef bij het overlijden van mijn opa, misschien heb je zelf ook wel een voorbeeld van iemand die je nu moet missen. Maar er zit ook zoveel hoop in deze tekst, God zal ons een nieuw lichaam geven. Hij zal ons niet in de dood achterlaten. Paulus omschrijft in deze tekst dat hij verlangt naar zijn hemelse lichaam, ken jij dat verlangen ook?

Dit leven is tijdelijk

Dat we geschapen zijn voor de eeuwigheid is ook zichtbaar in hoe lastig het is om geconfronteerd te worden met de dood. In Gods originele plan was dit helemaal niet iets waar wij mee zouden moeten dealen. Het is dus best begrijpelijk als je niet dit sterke verlangen deelt met Paulus, het voelt misschien wat onwennig om te zeggen dat je naar je hemelse lichaam verlangt. Ons leven op aarde is tenslotte ook heel waardevol. Toch mogen we ook stil te staan bij het feit dat ons leven hier maar tijdelijk is, en dat dus ook ons lijden hier tijdelijk is. Maar wat doen we tot die tijd dat we ons nieuwe lichaam ontvangen?

Leef in het besef dat de hemel écht bestaat

We blijven altijd moed houden. Ook al zijn we nu nog ver bij de Heer vandaag. En dat zal zo blijven zolang we ons aardse lichaam hebben. Bij ons leven op aarde gaat het om geloof. Want we kunnen de Heer nog niet zien. Ik blijf altijd moed houden. Het liefst zou ik mijn aardse lichaam verlaten om voor altijd bij de Heer te leven. Maar het belangrijkste is dat ik dingen doe waar de Heer tevreden over is. Of ik nu hier op aarde ben, of al bij de Heer. Want we weten hoe het zal gaan: We zullen allemaal voor de troon van Christus staan.
– 2 Korintiërs 5:6-10 (BGT)

Op het moment dat je dit leest is er nog een andere wereld gaande. Neem een moment om je dit te beseffen. De hemel is geen hoopvolle gedachte, het is een realiteit. Jezus leeft, ook vandaag, nu! Er komt een dag waarop je Jezus in de ogen mag kijken en je nieuwe lichaam mag ontvangen. Maar tot die dag zijn wij ‘hier’ en is Hij ‘daar’. Ik bid dat je mag leven met de realiteit dat Jezus leeft en de hemel écht bestaat. Misschien helpt het een kruisje op je hand te zetten zodat je de hele dag bewust bent van de hemel. Mij heeft het geholpen om me dichtbij Jezus te voelen, om alles wat ik doe te (proberen te) doen voor Zijn glorie!

Aan de slag!

Zet voor jezelf een bepaald ‘gedenkteken’ op om je vandaag bewust te blijven van de hemel. Dit kan een kruisje zijn op de hand of een briefje op je computerscherm, herinner je vandaag aan het feit dat de hemel bestaat en dat jij alles mag doen tot Zijn glorie!

Deel deze overdenking

  1. P.G. Jansen schreef:

    Prachtig helpt mij enorm dat de Hemel echt bestaat en dat de Here Jezus er is!

  2. Jong marielle schreef:

    Ik heb het gelezen ik ben blij dat ik niet alleen geloof dat de hemel bestaat . Al dingen meegemaakt waarbij ik dacht er is meer tussen hemel en aarde . Kijk ook eens naar de. Waargebeurde film heaven for real prachtig! Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap