God wil voor jou een woning zijn! – Psalm 91

03

jan

Alina van Rijn

Wat is er nu fijner dan na een lange (werk)dag thuiskomen?! Zeker in deze koude en donkere tijd van het jaar kun je er ontzettend naar verlangen om weer thuis te zijn. Daar waar het warm is, daar waar je je op je gemak voelt. Daar waar misschien je geliefden weer op je wachten. Thuiskomen is als een warme deken. Is God ook je thuis? Is Zijn nabijheid voor jou ook als een warme deken? Verlang je na een lange dag ook om in Zijn nabijheid te zijn? God wil namelijk zijn als een woning. Als die warme deken waar je tot rust kunt komen. Want Hij is onze toevlucht.

Want U, HEERE, bent mijn toevlucht. De Allerhoogste hebt u tot uw woning gemaakt.
– Psalm 91:9 (HSV)

Psalm 91

Psalm 91 zegt dit heel mooi: ‘Want U, HEERE, bent mijn toevlucht. De Allerhoogste hebt u tot een woning gemaakt.’

De vergelijking ‘God als woning’ vind ik prachtig en ook zo actueel. Want er zijn zoveel mensen in de wereld die geen thuis hebben. Denk aan al de vluchtelingen wereldwijd. Zij die hun huis moesten verlaten omdat hun eigen thuis allesbehalve een schuilplaats is geworden. Voor hen is God een woning. Een schuilplaats.

Maar dat wil Hij ook voor jou zijn. Want misschien voel jij je wel nergens thuis. Heb je nergens een plek om tot rust te komen. Weet dan dat de Allerhoogte jouw woning wil zijn. Bij Hem mag je schuilen.

‘Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste woont, verblijft in de schaduw van de Almachtige’ (vers 1). Wie deze geloofsuitdrukking belijdt, mag de HEERE vol vertrouwen als zijn toevlucht en veilige woning zien.

Ik hoop en bid dat je dit vandaag mag zeggen, samen met de dichter van Psalm 91 als een rotsvaste geloofsbelijdenis: God is mijn toevlucht, Hij is mijn thuis.

Aan de slag!

Luister het lied ‘Mijn toevlucht’ (Psalm 91) van Sela.

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap