Facetime

05

apr

Gastblogger

Oké, FaceTime en ik zijn niet echt de beste vrienden. Op de één of andere manier werkt het niet voor mij. Het is een geweldig communicatiemiddel, maar het voelt altijd een beetje ongemakkelijk om via een scherm een gesprek te hebben met iemand in een andere ruimte. Daar komt nog bij dat 9 van de 10 keer de verbinding niet optimaal is en je vertraagd, wazig beeld hebt waarbij het geluid niet synchroon loopt. Zie dan maar eens een fatsoenlijk gesprek te voeren. Als je het woord letterlijk gaat vertalen, staat er GezichtTijd. Je hebt dus tijd met iemand zijn of haar gezicht, heel raar. Misschien voelt je tijd met God ook wel een beetje zo; ongemakkelijk en je weet niet goed wat je moet zeggen. God maakt het niet uit wat je tegen Hem zegt. Voor Hem is elk FaceTime-moment met jou waardevol!

Hoe tof zou het zijn om letterlijk van gezicht tot gezicht tijd met God door te brengen! Ik ben benieuwd wat ik dan zou zeggen tegen Hem. Als je iemand echt voor je ziet, is dat toch anders. Misschien praat ik honderduit of ben ik juist stil en weet ik niets te zeggen.

Toch zouden we Gods grootheid helemaal niet aankunnen als we Hem in het echt in de ogen zouden kijken.

Mozes was een persoon uit de Bijbel die erg close was met God en letterlijk met Hem sprak. Ik vind dat ontzettend inspirerend en mooi! In het Bijbelboek Exodus vraagt Mozes aan God of hij Hem mag zien. En dan antwoordt God het volgende in Exodus 33:19-23:

Hij zei: “Ik zal je mijn volle goedheid laten zien. Ik zal je zeggen wie Ik ben. Want Ik zal goed zijn voor wie Ik wil en Ik zal vriendelijk zijn voor wie Ik wil. 
Maar mijn gezicht zul je niet zien. Want niemand kan Mij zien en in leven blijven.
Kijk, hier bij Mij is een plaats waar je op de rots kan gaan staan.
Als mijn hemelse macht en majesteit voorbijkomt, zal Ik je in een holte in de rots zetten. Dan zal Ik je met mijn hand bedekken totdat Ik voorbij ben.
Daarna zal Ik mijn hand weghalen en zul je Mij van achteren zien. Maar mijn gezicht mag niemand zien.”

Heb jij hetzelfde verlangen als Mozes om Hem in de ogen te kijken? God is een God van relatie. Hij wil graag contact met ons hebben en tijd doorbrengen. Het mooie is dat we elk moment van de dag met God in contact kunnen en mogen komen. In Zijn nabijheid zijn is het beste wat er is. God stelt geen eisen aan hoe jij de tijd met Hem indeelt. Jij weet het beste wat bij jou past en hoe jij God ervaart en Zijn stem verstaat. De één wandelt het liefst in het bos en heeft daar de beste tijd met God. Een ander wordt dan juist afgeleid door alle vogelgeluiden en zingt liever thuis een lied. Het is zo mooi dat we allemaal op onze eigen manier met God FaceTime-momenten mogen hebben.

‘U zegt Zelf in mijn hart: “Verlang naar Mij.” Ik verlang dan ook naar U, Heer’
(Psalm 27:8 BasisBijbel)

My heart says of you, “Seek his face!” Your face, LORD, I will seek
(Psalm 27:8 NIV)

Het start allemaal met een verlangen naar een diepgaande relatie met God. Oppervlakkig een relatie onderhouden is nog redelijk te doen. Als we echt dieper met iemand willen gaan, zullen we daar ook tijd voor vrij moeten maken.

Net zoals bij FaceTime zijn er twee dingen noodzakelijk voor het tot stand komen van een gesprek:

  1. Een goed werkende verbinding met het internet. Hoe is jouw ‘verbinding’ met God? Zit er een breuk in de kabel of heb je de verkeerde provider te pakken?
  2. Iemand aan de andere kant van je scherm (in je eentje een gesprek voeren wordt wat lastig). Hoe mooi om te weten dat God er ALTIJD is! Er zit dus altijd iemand aan de andere kant van je scherm.

Er is een lied waar ik altijd erg door geraakt wordt. Het heet ‘Blessed’, een gedeelte van de lyrics gaat als volgt:

Blessed are those who dwell in Your house
They are ever praising You
Blessed are those whose strength is in You
Whose hearts are set on our God

We will go from strength to strength
Until we see You face to face

Hear our prayer
Oh Lord, God almighty
Come bless our land
As we seek You
Worship You

Aan de slag!
Er zijn 5 dingen die me raken in bovenstaande lyrics (zie de vetgedrukte woorden). We zijn gezegend als we ons in Zijn huis bevinden, verblijven, rondhangen, etc. We zijn gezegend als we ons hart op God gezet hebben, als dus niets anders in de weg staat of voorrang krijgt voor God.

Ooit gaan we God echt van aangezicht tot aangezicht zien. Dit is een dikke vette belofte die nog gaat komen!!

We mogen God zoeken en Hem aanbidden. Hij zal zich dan laten vinden.

Ik wil je vragen om vandaag eens stil te staan bij deze 5 dingen en voor jezelf op te schrijven wat het bij je oproept. Ik wens je een gezegend FaceTime-moment toe met God!

Deze overdenking is geschreven door onze oud-schrijfsters Esther. Esther geniet van de vrijheid die God geeft en ze ziet het leven als een groot avontuur samen met Hem. Er gaat geen dag voorbij zonder dat je Esther hoort lachen. Samen met haar man biedt ze een thuis voor pleegkids. Ze lacht van chocola, muziek, verse bloemen, kaartjes schrijven en gelukkige mensen. Esther vindt een autorit dé perfecte uitkomst voor een last minute nagellaksessie.

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap