De Zij Lacht kerst-lievelingsblog

22

dec

Liza

Het duurt nu niet lang meer: het is bijna kerst! Een kerstgroet op social media vonden wij wat afgezaagd, dus daarom hebben we uitgepakt. Via deze gezellige kerstblog willen we jou hele fijne kerstdagen toewensen! Je vindt hieronder tips om je tafel te stylen, een gratis download voor naamkaartjes én tips voor liedjes en goede doelen die jij deze kerst zou kunnen steunen. Lees gauw verder!

Hanneke Eilander (Studio Gewoon Thuis) is styliste en haar lievelings is dan ook om een tafel prachtig te stylen. Lees hieronder haar tips om een zelfde soort tafel te creëren.

3 tips van Hanneke Eilander (Studio Gewoon Thuis) om je dinertafel om te toveren tot een mooi gestylde kersttafel

1. Kies je tafellaken

Begin bij de basis: kies een tafellaken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een mooi gestreken, wit tafellaken, maar je kunt ook voor safe gaan en een tafelkleed kopen dat je weg kunt gooien. Kun je je kleine nichtjes en neefjes ook met een gerust hart aan tafel laten zitten. Een alternatief is een rol wit behang. Dit kun je ook weggooien, maar ziet er net wat luxer uit dan een plastic tafelkleed. Tip: bij IKEA koop je voor €10 een set linnen gordijnen. Die dienen ook perfect als tafelkleed!

2. Gebruik diverse soorten servies

Heb je borden in verschillende kleuren? Tof! Probeer met laagjes te werken en gebruik bijzonder bestek. Messing- of koperkleurig bijvoorbeeld. Leg iets leuks op het de borden: bijvoorbeeld een klein takje eucalyptus of dennengroen met een lintje of touwtje. Leg er een mooie kerstbal bij of een kaartje met de naam van je gast om het extra persoonlijk te maken. Je gasten voelen zich gegarandeerd welkom!

3. Vul vazen met takjes eucalyptus of dennengroen

Verzamel verschillende vazen die je vult met wat takjes eucalyptus of dennengroen. Samen met wat dinerkaarsen op mooie kandelaren heb je snel een prachtig resultaat. Kies voor een aantal kleurtinten, zodat alles een mooi geheel vormt. Daarnaast is het vaak mooi om groepjes te maken of te kiezen voor een lange slinger van decoratie in het midden van de tafel.

Hoe style jij je kersttafel? We zijn benieuwd!

Het lievelingscadeautje van Carola

Elk geschenk dat goed en volmaakt is, komt uit de hemel, van de Vader van het licht. (Jakobus 1:17a Basis Bijbel)

24 December 2008 ontving ik het mooiste kerstcadeau ooit: een cadeau dat mijn wereld compleet op z’n kop zette. Dit “kerstgeschenk” lag niet onder een kerstboom, maar in een kribbe in Bethlehem. Die avond ontving ik Jezus… Hij is mijn lievelingscadeau, ik mocht Hem ontvangen, omarmen en er elke kerst weer opnieuw van uitdelen.

Jezus is het Kerstgeschenk dat wij van onze hemelse Vader hebben gekregen. Het is niet zomaar een geschenk, het is een goed en volmaakt geschenk. Een geschenk van liefde, van leven, van vrede en hoop. Dit volmaakte geschenk mogen wij ontvangen omdat God zoveel van ons houdt! Maar dit geschenk is zo groots dat je het met vele kunt delen en er dan nog overvloedig van hebt. Weet jij al iemand met wie jij dit geschenk zou willen delen?

3 goede doelen die jij kunt steunen deze kerst

Wil jij letterlijk een cadeautje weggeven deze kerst? Bekijk dan deze drie goede doelen eens:

 1. Stichting De Hoop
  Stichting De Hoop is een GGZ-instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychosociale en psychiatrische problematiek als ook verslavingsproblematiek. Ook biedt De Hoop re-integratie en heeft zij preventieprojecten voor kinderen, tieners, jongeren en ouders.
  www.dehoop.org
 2. Mercy Ships Holland
  Een christelijke organisatie die hospitaalschepen gebruikt om hoop en genezing te brengen naar de allerarmsten in ontwikkelingslanden.
  www.mercyships.nl
 3. Hope is Rising
  Dit is misschien geen goed doel zoals je bent gewend. Hope Is Rising is van een Nederlands stel dat toffe kleren (met een christelijk tintje!) verkoopt om zo te sparen voor hun tweede adoptiekindje. Hoe tof om hen hierin te steunen? Bovendien houd je er zelf ook iets leuks aan over.
  www.hopeisrising.nl 

Schrijfsters aan het woord: de lievelingsliedjes van…

– Renske (Hoste): “Ik blijf groot fan van het lied ‘oh holy night!”
– Anne-Saar: “Ah, en ik van ‘Mary, did you know’. Dat God ook juist door kleine mensen heen werkt.”
– Inge: “Mijn lievelings is de nieuwste kerst cd van Hillsong!”
– Debora: “‘A Christmas Alleluia van Chris Tomlin is mijn lievelingslied”
– Annika: “I heard the bells on christmas day”
– Renske (Tijhof): “‘It’s finally christmas’ (casting crowns) is ook mooi!”

Wat is jouw lievelingsliedje?

De lievelingstraditie van Neeltje en Dorine

Neeltje: “Wat een leuke familiebezigheid is: een koekhuis maken. Dit is een familietraditie bij ons. Alle neefjes en nichtjes, tot ‘de grote mensen’ aan toe kun je hier uren mee vermaken! Alles zelf maken en daarna opeten totdat je misselijk bent.”

Dorine: “Gezinstraditie bij ons is het versieren van de gingerbreadman. En natuurlijk lekker dineren met familie en vrienden. Maar de tweede kerstdagbrunch is favoriet bij ons!” 

Gratis download: naamkaartjes 

Liza: “Ik ben zo iemand die al vanaf oktober naar Skyradio The Christmas station luistert. Ik ben een echt kerstmens. Één van de dingen waar ik enorm van kan genieten is het maken van een leuk menukaartje en naamkaartjes voor het kerstdiner. Dit jaar maakte ik niets zelf, maar gebruikte ik de adventskaartjes (ontworpen door Huis van Mijn) als uitgangspunt. Print ze uit en schrijf er met een zwarte fineliner de namen van al jouw gasten op.”

Je kunt het lege kaartje hier downloaden. Enjoy!

 

En jouw lievelings?

We zijn reuze benieuwd: wat is jouw lievelings kerstgedachte/liedje/traditie? Deel het met ons in een comment! Namens het hele Zij Lacht team: fijne feestdagen!

PS: we hebben nog een leuk cadeautje voor je. T/m 26 december kun je je ticket voor het Zij Lacht event nog met €1 korting bemachtigen. Het event wordt echt waanzinnig, met donuts, koffie, worship, een toespraak, kletsen, goodiebags, bidden en borrel. Klik hier voor meer info + tickets!

Fotografie en styling: Studio Gewoon Thuis

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap