Boekreview // Vereenvoudig je leven – Bill Hybels

28

mei

Liza

Vereenvoudig je leven is de vertaling van het bekende boek Simplify, geschreven door voorganger Bill Hybels. Hij ontdekte hoe een leven op topsnelheid zijn tol eist en besloot zijn leven drastisch te vereenvoudigen. In zijn boek reikt hij tien principes aan om overtollige ballast te verwijderen en lichter en energieker te gaan leven. Lees snel verder in deze review van zijn boek!

Bill Hybels is oprichter en voorganger van de Willow Creek Community Church in South Barrington. Bill is voorzitter van het bestuur van de Willow Creek Association en hij spreekt wereldwijd over leiderschap, persoonlijke groei en het bouwen van kerken. Hybels haalde zijn bachelordiploma in Bijbelse Studies en een eredoctoraat in Theologie. Niet onbelangrijk: Bill en zijn vrouw Lynne hebben twee kinderen en inmiddels twee kleinzoons. Al met al een hele mond vol. Geen wonder dus, dat Bill avonden achter elkaar doorwerkte. Toen zijn driejarige dochtertje hem op een avond vroeg “Papa, ben je vanavond alweer weg?”, werd Bill op scherp gezet. Hij ontdekte dat hij God en de wijsheid van de Heilige Geest niet genoeg toeliet bij het invullen van zijn agenda. En hij besloot om één simpel woordje in te plannen in zijn agenda – nog voordat hij allerlei andere afspraken inplande. Één simpel woordje: thuis.

Dit woordje veranderde zijn leven. Bill leerde prioriteiten stellen die niets met zijn werk te maken hadden. Hij deed er moeite voor om zijn leven tegen een te volle werkagenda te beschermen. Een eenvoudig concept, met een enorme uitwerking.

In dit boek geeft Bill jou niet alleen hele praktische tips om kritisch naar je agenda te kijken, maar reikt hij je ook opdrachten aan waarmee je direct aan de slag kunt. Zo spoort Bill je aan om (1) regelmatig te tanken, (2) een dagindeling te ontwikkelen waarin je God op de eerste plaats zet, (3) je financiën de baas te worden, (4) je werkomgeving te verbeteren, (5) vergeving een kans te geven, (6) om je angsten te overwinnen, (7) je relaties te verdiepen, (8) vat te krijgen op Gods roeping, (9) nieuwe seizoenen in je leven te omarmen en om (10 vereenvoudig en tevreden te leven. Tien principes om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Ik ben ervan overtuigd dat hierboven voor iedereen minstens één principe staat waarmee je aan de slag kunt. Elk van bovenstaande principes is uitgewerkt per hoofdstuk. Na ieder hoofdstuk vind je een actiepunt: een concrete opdracht om mee aan de slag te gaan. Soms doe je daar een paar dagen over, soms een paar weken – of zelfs langer. Hierdoor is het een boek waar je volledig in je eigen tempo doorheen gaat. Omdat het boek op die manier heel persoonlijk wordt, kan ik het iedereen aanraden!

Bestel het boek direct voor €19,95 via Bol.com.

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap