Een kroon vol kleurrijke diamanten

06

jul

Jacomien van Urk

Kijk eens om je heen. Zó veel mensen. En niemand is hetzelfde. Oké, sommige tweelingen kun je echt niet uit elkaar houden, maar verder… Wat een creativiteit! Wat een diversiteit. En niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk. Niet één mens is hetzelfde als de ander. Wat een creatief Brein moet hierachter zitten. En nog meer: wat laat deze diversiteit de grootsheid van onze God zien! Wij zijn de kroon op de schepping. Ik wil God ontmoeten in al die verschillende mensen!

“En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!  En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.”
(Genesis 1:26
-27, HSV)

Ontmoet Hem.

In het groen van de bomen.
In het blauw van de zee.
In het geel van de zon.
In het wit van de sneeuw.
In de kleuren om je heen.
In de mensen om je heen.

“Als ik zie hoe mooi de sterrenhemel is, als ik kijk hoe prachtig U de maan en de sterren heeft gemaakt, [ dan vraag ik mij af: ] “Hoe kan het dat U aan de mens denkt? Hoe kan het dat U Zich met hem bezighoudt?” U heeft hem een iets lagere plaats gegeven dan de engelen. [ Maar ] U heeft hem [ ook ] grote eer en macht gegeven.”
(Psalmen 8:4
-6, BasisBijbel)

Elke keer als ik in de stad ben, of op een plek met veel mensen, verwonder ik mij. Ieder mens is uniek. En als ik dan bedenk dat het verlangen van God is dat alle mensen Hem aanbidden, dan ben ik stil over de grootsheid en diversiteit van God. Alle talen, alle volken, alle natiën en tongen… Stel het je eens voor! Een Chinees, een Fransman, een Amerikaan, een Rus, een Afrikaan, noem maar op… En dan is elk mens ook nog verschillend. Wauw. Hoe groot is God?! En hoe heerlijk zal het zijn als Hij aanbeden zal worden door al die verschillende mensen. Dat laat echt de grootsheid van God zien! Ik stel me zomaar voor dat dit een hele schitterende kroon is met diamanten in alle kleuren. Een prachtige kroon die onze God verdient, die Hem de eer toebrengt. Ben jij een diamant op deze kroon? En ontmoet je verschillende mensen die ook zo’n diamant zijn? Mensen die schitteren voor God met hun eigenheid.

Ontmoet Hem.

“Want God wil dat iedereen in de hemel, op de aarde en onder de aarde de knieën zal buigen voor Jezus. Hij wil dat iedereen hardop zal toegeven dat Jezus de Heer is. Want dat eert God de Vader!” (Filippenzen 2:10-11, BasisBijbel)

Aan de slag!

God wil dat iedereen de knieën zal buigen voor Jezus. Het is het verlangen van God dat alle mensen zullen belijden dat Jezus de Heer is. Dat verdient Jezus!

Hoe vertel jij mensen om je heen over Jezus? Hoe verbreid jij zijn Koninkrijk? Want het moet vol worden. Vol in getal. Vol in diversiteit.

Bedenk je dat elke extra stem meer eer zal geven aan onze God en aan Jezus onze Verlosser!

Denk na over hoe jij in jouw leven God eert, maar ook hoe je mensen om je heen bij Jezus brengt. Laat je vullen met het verlangen van God en ga je weg met blijdschap!

Deel deze overdenking

  1. Kim schreef:

    WOW! :’D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap