“Help, ik heb geen tijd voor U!”

09

jan

Gastblogger

Sinds een paar weken zijn mijn man en ik gestart als gezinshuis met twee kids. Ik moet zeggen dat het best wel even wennen is. Je wereld staat ineens flink op z’n kop. Tijd voor God was nooit echt een probleem. Nu ben ik blij als we de dag allemaal ongeschonden door komen. Verder dan een paar gebeden, een vluchtige Bijbeltekst of even luisteren naar een mooi lied is het nog niet gekomen. Toch heb ik door alle drukte heen God heel dichtbij ervaren. Zijn liefde voor ons in enorm! God kan niet anders dan Zijn liefde aan ons laten zien. Het maakt niet uit of wij wel of geen tijd met Hem doorbrengen. Hij heeft lief. God heeft JOU lief! PUNT! Niets kan ons scheiden van Zijn grote hart en liefde voor ons. Het laat me niet los en ik ben opnieuw geraakt door Gods geweldige liefde.

Eén van de nummers die ik de afgelopen tijd veel geluisterd en meegeblèrd heb is ‘Behold (then sings my soul)’ van Hillsong Worship. Het refrein van dit nummer vat zo mooi samen waar het om gaat:

Then sings my soul,
then sings my soul
How great Your love is,
how great Your love is
Then sings my soul,
then sings my soul
How great Your love is,
how great Your love is
Then sings my soul

Op het oog een vrij simpele tekst, maar er zit zoveel diepte in!

Je ziel die zingt over Gods geweldig grote liefde. Bijzonder, mooi en wat een voorrecht dat onze ziel dat uit mag zingen! Vanuit je ziel ontstaat alles. Je ziel bepaalt je emoties en hoe je in het leven staat. Als het fundament van jouw ziel Gods liefde is dan kun je niet anders dan het uitzingen.

Onze menselijke liefde is vaak voorwaardelijk. “Als er aardig gedaan wordt tegen mij, dan doe ik aardig tegen de ander”. Dit maakt het allemaal nog lastiger, omdat we denken dat God op dezelfde menselijke manier handelt. We ploeteren en zwoegen om Zijn liefde te verdienen en voelen ons schuldig als dit mislukt. Bij God werkt dit gelukkig totaal anders! Hij heeft ons onvoorwaardelijk lief zelfs nog voordat wij Hem liefhebben en tijd met Hem doorbrengen. In 1 Johannes 4:19 staat: Wij houden van God omdat hij eerst van ons hield.

Hoe mooi en bevrijdend is dat! Nog voordat jij ook maar iets kunt doen om Zijn liefde te verdienen, houdt God al van je. God is voor ons is en heeft ons lief. Ongeacht hoeveel tijd we met Hem doorbrengen. Er ontstaat zo’n rust en vooral een groot verlangen om deze God beter te leren kennen. Voor God draait alles om het bekend maken van Zijn liefde aan ons en aan de mensen om ons heen. Het is nooit de bedoeling geweest dat wij ons veroordeelt zouden voelen over de tijd die we met God doorbrengen. Soms zijn er gewoon periodes in je leven waarin het een stuk lastiger is om tijd vrij te zetten voor God. Zo tof dat Zijn liefde juist dan ook voor ons beschikbaar is.

Overdenking

Ik wil je aanmoedigen om te stoppen met het veroordelen van jezelf. Luister eens naar het lied ‘behold’ en start met geloven dat God ook jou liefheeft. Wat een ontzettend mooi vertrekpunt om vanuit die genade en vrijheid tijd met God te hebben!

Als je tijd hebt, luister dan dit lied:

Deze overdenking is geschreven door onze oud-schrijfsters Esther. Esther geniet van de vrijheid die God geeft en ze ziet het leven als een groot avontuur samen met Hem. Er gaat geen dag voorbij zonder dat je Esther hoort lachen. Samen met haar man biedt ze een thuis voor pleegkids. Ze lacht van chocola, muziek, verse bloemen, kaartjes schrijven en gelukkige mensen. Esther vindt een autorit dé perfecte uitkomst voor een last minute nagellaksessie.

Deel deze overdenking

 1. Liza schreef:

  Mooi Esther! Vooral dit stukje vond ik echt een eye-opener: “We ploeteren en zwoegen om Zijn liefde te verdienen en voelen ons schuldig als dit mislukt. Bij God werkt dit gelukkig totaal anders!” Thanks!

  • Esther schreef:

   You’re welcome Liza! Fijn dat het een ‘eye-opener’ is geweest voor je. Bijzonder hè hoe Zijn liefde werkt en er dus constant voor ons is.

 2. Hermien schreef:

  Heel mooi! Prachtig geschreven. Inderdaad zo menselijk om het te zien als zij houd van mij dus ik van haar… gelukkig werkt God anders! En mogen wij die liefde ook weer onvoorwaardelijk doorgeven 🙂

 3. Pauliene schreef:

  Wat mooi Esther! Dit zijn gedachten waar ik ook mee bezig ben en hoe fijn is het dan dat iemand anders het opschrijft en me door nieuwe inzichten verder helpt in mijn eigen denkproces. Zonder druk maar gewoon lekker genieten van wat God ons door elkaar heen geeft 🙂

  • Esther schreef:

   Wat fijn om te horen Pauliene dat dit je weer verder helpt! Ik wens je vooral veel van Gods nabijheid en liefde in dit proces.

 4. Minke schreef:

  wauw, eerst zo’n mooi stukje bemoediging en daarna een geweldig nummer wat alles beaamt wat je schrijft. Dit lezen aan het begin van een pittige week geeft zoveel rust en blijheid!

 5. Tirza schreef:

  Mooi!! Dit had ik nodig 🙂

 6. Marloes schreef:

  Wauw na dit stuk gelezen te hebben was ik echt al onder de indruk. “Nog voordat jij ook maar iets kunt doen om Zijn liefde te verdienen, houdt God al van je. God is voor ons is en heeft ons lief.” Blij met mijn god!

  En bij het luisteren van het lied alleen maar kippenvel mogen ervaren. Echt wauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap