Zij lacht

26

jan

Dorine

In Spreuken 31 vers 25 staat: ‘Ze straalt kracht en schoonheid uit, en ze geniet van elke nieuwe dag.’ Wauw! Dat willen wij ook. Als je een feestje hebt of op je vrije dag geen wekker hoeft te zetten, is genieten makkelijk. Maar hoe zit dat als je honderd dingen op je to-do-lijstjes moet afstrepen, stress hebt, je zorgen maakt om de mensen om je heen? Kunnen we dan ook genieten? Hoe vaak zie je eigenlijk op tegen de dag die voor je ligt? Voel je zwakheid en afschuw in plaats van kracht en schoonheid? In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat deze perfecte vrouw uit spreuken een geheimpje heeft en dat wil ze graag met ons delen!

Deze perfecte vrouw uit spreuken heeft het niet minder druk dan ik, waarschijnlijk heeft ze niet eens tijd om ‘haar favoriete serie’ te kijken of een heerlijk hersenloos romannetje te lezen. Deze bijzondere vrouw staat op als het nog donker is. Ze regelt de werkzaamheden in haar huis. Oké, ze heeft ook slavinnen, dat hebben wij dan weer niet, maar ze zit niet stil! Ze maakt kleding; ze handelt; ze helpt de armen; ze koopt akkers op; plant wijngaarden. Ze houdt niet van luieren. Wat uit haar mond komt zijn wijze woorden, haar man en kinderen zijn helemaal weg van haar!

Hoe doet ze dit toch allemaal?!

Ze kan dit omdat ze iets doet, elke dag, elk uur, elk moment van elke dag. Haar geheim staat in het een-na-laatste vers van Spreuken 31:

Ze heeft diep ontzag voor de HEER.

Ze geeft haar leven over in de handen van haar Koning. Ze vertrouwt op haar Koning bij alles wat ze doet. Hij beschermt haar, Hij leidt haar, Hij zegent haar. En zij is haar Koning dankbaar voor alles wat Hij in haar leven doet. Daardoor groeit ze, wordt ze een krachtige en mooie vrouw, geniet ze van elke nieuwe dag omdat ze weet dat de allerhoogste koning háár Koning is.

Dit is iets wat we allemaal moeten leren. We mogen onze to-do lijstjes, de zorgen die we hebben aan onze Koning geven in het volle vertrouwen dat Hij van ons houdt en ons helpt en leidt. Er is wel een verschil tussen deze perfecte vrouw uit spreuken en ons, wij hebben de Heilige Geest gekregen. Hij zal ons op de weg van de Koning leiden als we Hem daarom vragen! Als wij zwak zijn zal Hij onze kracht zijn.

Allerhoogste Koning,
Dank u dat u de Koning van ons leven bent. Dank u dat u er elk moment bent, dat u de Heilige Geest aan ons hebt gegeven. Dank u voor alle goede gaven die we vandaag uit uw hand mogen ontvangen. Wilt u het werk van onze handen zegenen. Amen.

Deel deze overdenking

 1. Ellen schreef:

  Mooi Dorine,
  had ik net even nodig!
  Vaak weet je het wel, maar als je het dan zo “op papier” ziet staan, dringt het toch dieper tot je door…!
  Dankjewel…
  x
  Ellen

  • Dorine schreef:

   Zo herkenbaar, we hebben allemaal dit soort reminders nodig! ik denk dat we er ons leven lang over doen om dit te leren … Leren vertrouwen op onze Koning!

 2. Betty schreef:

  Heel mooi Dorine! Zo’n vrouw wil ik zijn: genietend van elke dag!

 3. Anna-Carina schreef:

  Mooie blog, geeft me kracht! Ik was “our God” van Chris Tomlin aan het luisteren terwijl ik dit las en in het climax punt van het nummer bij “and if our God is for us, then who could ever stop us” kwam ik aan bij het stuk: ze had diep ontzag voor God! Dat viel heel mooi samen! Met ontzag voor hem en hem aan onze kant kan niemand ons stoppen! Thanks!

 4. wiedy schreef:

  Een prachtige blog, geschreven door een prachtige, krachtige en mooie vrouw 🙂 dank je wel Dorine. Ik heb het ook elke keer weer nodig me te richten op de/mijn Heer.

 5. Debora schreef:

  ELKE DAG, ELKE UUR, ELKE MOMENT VAN DE DAG heeft ZIJ diep ontzag voor de HEER! ?
  ________________________________

  Zo makkelijk, zo moeilijk soms, zo verrijkend, zo vol kracht, zo een uitdaging! ??

  Nice blog.
  Thnx, Dorine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap