You go girl! – Tien redenen waarom ik trots op je ben

Overige

Renske

28 november 2017

Vrouw, ik ben trots op jou. Ik ben trots op de momenten dat je ervoor kiest om jezelf mooi te vinden, ondanks de stemmen die anders beweren. Ondanks de oordelende blikken van anderen en jezelf, ondanks een scala aan vergelijkingsmateriaal waar je ook maar kijkt. Ik ben trots op de momenten dat je toch uit bed komt wanneer het opstaan zinloos lijkt en het leven gekleurd is in grijstinten. Trots op je gevochten gevechten en misschien-net-niet verlies. Ik ben trots op je zorgende handen en bereidheid om te luisteren, op het goeds wat je vindt (en deelt) in én met deze wereld.

Ik ben trots op je als je je staande houdt in een wereld waar mannen al jaren de baas spelen. Als je vecht tegen een maatschappij waar grappen als ‘blijf jij maar in de keuken’ nog steeds grappig zijn. Waar men er alle moeite voor doet om je in een hoekje te duwen en te stereotyperen en waar men niet begrijpt dat wat jij doet jouw keuze is. Moeder? Jouw keuze. Werkend? Jouw keuze. Eigen baas? Jouw keuze. Ik ben trots op je op de momenten dat je achter deze keuze staat en je hier niet vanaf laat brengen.

Ik ben trots op je als je liefhebt,
als je complimenten geeft,
als je zorgt,
als je draagt, ondanks je pijn.

Ik ben trots op je moed op de momenten dat je ’s avonds laat op de fiets door de stad rijdt en behoedzaam om je heen kijkt naar schaduwen die geen schaduwen zijn. Als je je oren gespitst hebt voor achterop rijdende auto’s en pas weer ademt als ze voorbij zijn.

Ik ben trots op je wanneer je Gods Woord tot je neemt en samen met Hem stappen zet in je leven. Het soort stap –aarzelend, onzeker, vrij- maakt niet uit, ik ben hoe dan ook trots.

Ik ben trots op je op de momenten dat je doorzet ondanks de beperkingen die je lichaam je oplegt, op welke manier dan ook. Als je je eigen gezondheid voorop zet, ondanks het feit dat andere dingen van je worden ge-eist.

Ik ben trots op de momenten dat jij trots durft te zijn op jezelf, op de momenten dat je een compliment durft aan te nemen zonder daar iets aan af te doen voor jezelf.

Ik ben trots op je voor meer redenen dan ik kan noemen en op meer momenten dat ik zou kunnen tellen. Ik bewonder de gratie waarmee je door het leven gaat en stap voor stap dichter bij je doel komt.

Herinner je alsjeblieft waar je echte waarde ligt. In 1 Petrus 3:3-4 wordt dit onderstreept:

Vrouwen, onthoud dat het er niet om gaat dat jullie er van buiten mooi uitzien, met schitterende kapsels, dure sieraden en mooie kleren. Zorg er liever voor dat jullie van binnen mooi zijn. Dat is veel belangrijker. Je bent pas werkelijk mooi als je vriendelijk en rustig bent. Dat is schoonheid die niet verdwijnt. God houdt van zulke schoonheid.
(BasisBijbel)

Jij bent Gods originele meesterwerk! (Ef 2:10) God heeft jou gemaakt en Hij maakt geen fouten.
Ik zeg het nog een keer: God heeft jou gemaakt en Hij maakt geen fouten.

Laat deze woorden landen in je hart, laat ze groeien tot een besef van jouw schoonheid. De Vader in de hemel is helemaal gek op jou!

Vrouw, ik ben trots op jou en ik bid dat deze kennis in je mag groeien en dat je dit mag doorgeven aan de vrouwen om je heen.

You go girl!

Aan de slag!

Jij bent Gods originele meesterwerk! Wat doen deze woorden met je?

Creatief idee: teken/schilder/schrijf/knip de woorden die je het meest aanspreken en plak ze op een plaats waar je ze elke dag ziet.

Download de dagtekst en deel ‘m op social media. Gebruik de hashtag #zijlacht, vinden we leuk!

laat een reactie achter

vinden we leuk!

 1. Annet

  november 28th, 2017 at 08:49

  Geweldig, wat een mooi/goed begin van de dag! Dankjewel!

 2. Lisette

  november 28th, 2017 at 08:53

  Wauw…deze komt echt even binnen. Dankjewel voor deze mooie woorden!

 3. Anna-Carina

  november 28th, 2017 at 09:55

  Dankjewel voor deze mooie blog en hele wijze woorden! Echt een bemoediging ?

 4. Patricia

  november 28th, 2017 at 11:28

  Bedankt! Deze woorden komen binnen.

 5. Cynthia

  november 28th, 2017 at 12:17

  Heel erg bedankt voor deze mooie woorden. Ik werd echt geraakt en moest er even van huilen?

 6. Mariëtta

  november 28th, 2017 at 12:19

  Wauw.. Dit had ik precies nodig. De laatste tijd zo onzeker over mezelf en vergelijken met anderen. De media dwingt je er ook toe. Maar daar gaat het niet om, de wereld dwingt je er dan toe en maakt je soms helemaal gek, maar wat God van je vind is belangrijker. Wat God vind is eerlijker, veel meer liefde. Het raakt me! Thanks 🙂

 7. Kiki

  november 28th, 2017 at 22:00

  In tranen!! Zo mooi!! Ja dit had ik echt nodig… soms voelt de wereld zo zwaar als single-mom met 4 kids. Ik wil zo graag alles goed doen, ze laten zien wie Jezus is…. ik hoop gewoon dat het voldoende is… dankjewel voor de bemoediging!!

 8. Kim

  november 29th, 2017 at 02:36

  Duizendmaal dank ??

 9. Tonnie de groot

  november 29th, 2017 at 07:01

  Z0 mooi het raakte mij word er blij van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© zij lacht, 2018  |  foto's door inge kooiman

Samen met honderden vrouwen, band LEV, een preek van Paulien Vervoorn, een toffe pop-upshop +  gezellige borrel. Kom je ook?

 Vrijdagavond 23 november
de Basiliek (Veenendaal)

zij lacht event #2

ik wil een ticket!