Voel jij je vermoeid en belast? Schouders recht en borst vooruit!

13

okt

Inge Kooiman

Herken je dat? De vermoeidheid? In je omgeving of misschien ook wel bij jezelf. Het moe zijn van de strijd in je hoofd, de strijd tegen de zonde die jou in zijn greep houdt. Voel jij je belast onder alle problemen die jou in hun wurggreep houden? Ken je de vermoeidheid van het vechten tegen de honderden pijlen die de boze op je heeft gericht?

Jezus zegt vandaag tegen jou: Kom maar bij Mij.

Hij zegt het in Mattheus 11:28-30:

Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven. Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden.

Is er diep van binnen dat verlangen naar rust en vrede? Jezus wil je het je geven.

Hij wil jouw hart. Niets meer en niets minder.

En het goede nieuws? Je mag komen zoals je bent. Je hoeft jezelf niet op te poetsen. Nergens staat in de Bijbel: “Schouders recht, borst vooruit.” Nee, je mag komen zoals je bent. Je hoeft niet eerst je tranen af te vegen, Hij heeft je tranen allang gezien.

Psalm 56:9 zegt het zo mooi:

U bewaart al mijn tranen in een kruik. Hun aantal heeft U opgeschreven in uw boek.

Besef je wat dit vers zegt? God vangt jouw tranen op. Hij kijkt niet met een verrekijker vanuit de hemel om jouw tranen van vermoeidheid te kunnen zien, Hij is zó dichtbij dat Hij jouw wangen liefdevol kan aanraken. Hij is zó dichtbij dat Hij jouw tranen opvangt.

God kent jouw tranen en hij vergeet ze nooit meer. Hij heeft ze opgeschreven in Zijn boek en hij telt ze. Hij neemt jouw tranen en pijn serieus, Hij heeft ze zelfs voor je gedragen. En hij wil ze ook vandaag dragen. Ben je vermoeid en belast? Kom maar, lieve dochter. Je hoeft jezelf niet groter voor te doen dan dat je bent. Laat je schouders ontspannen en kom maar gewoon.

Aan de slag!

Vandaag wil ik je bemoedigen met het nummer Rust van Reyer. Ga comfortabel zitten, sluit je ogen en laat de woorden over je heen komen. Ik wens je een goede dag!

Bronnen: Reyer – CD ‘Eeuwig licht’

Download de dagtekst en deel ‘m op social media. Gebruik de hashtag #zijlacht, vinden we leuk!

Deel deze overdenking

 1. Kim schreef:

  Lieve Inge,
  Thank you so much.♥️
  Dit had ik zo nodig, heel erg bedankt.?
  God zegene jou, liefs ? kim

 2. Renske schreef:

  Wat prachtig beschreven Inge! Dankjewel 🙂

 3. Karin schreef:

  Dank je wel, Inge, voor dit stukje.. ik heb het zó nodig dit te horen nu, om het te laten landen. Fijn dat ik dit tegenkwam vanmorgen! Ik dank God daarvoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap