Sta op en schitter, en verheerlijk zo de Vader!

23

mrt

Nathanja

‘Ontwaak uit je slaap, kom tevoorschijn. Ga staan, want je licht is gekomen. Jezus schijnt over jou.’ Misschien ken je deze worden uit het liedje van Eline. Een bijbelvers dat mooi aansluit bij de visie van Zij Lacht, jij mag als vrouw opstaan en schitteren! Veel te vaak wordt ons verteld ons te verschuilen of onszelf minder te maken, maar de opdracht van vandaag luidt: Sta op en schitter!

U bent het zout van de aarde; maar als het zout zijn smaak verloren heeft, waarmee zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer voor dan om weggeworpen en door de mensen vertrapt te worden. U bent het licht van de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen zijn. En ook steekt men geen lamp aan en zet die onder de korenmaat, maar op de standaard, en hij schijnt voor allen die in het huis zijn. Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.
– Mattheüs 5:13-16 (HSV)

Jezus spreekt tot zijn discipelen…

Jezus spreekt tot zijn discipelen. Ze zijn het zout van de aarde. Zout werd voor veel zaken gebruikt: bij offers, om water te reinigen, ter conservatie van eten, als smaakmaker. Zout is dus een beeld van duurzaamheid en waarde. Mooi is het dat Jezus hier niet specifiek spreekt over wat de discipelen allemaal moeten doen, hij spreekt over het ‘zijn’ van zout. De discipelen zijn de smaakmakers van de wereld! Daarbij worden ze ook het licht van de wereld genoemd. Net zoals Jezus een licht voor de volken is, mag ook Zijn volk hun licht laten schijnen. Dat doe je natuurlijk niet door er vervolgens een korenmaat overheen te plaatsen. Nee ze zijn niet alleen het licht, ze worden ook opgeroepen om het licht te laten schijnen!

en Hij spreekt ook tot jou: ‘sta op en schitter’…

Maar ook jij bent licht voor deze donkere wereld. Ook jij mag opstaan en schitteren. Hoewel de vrouw steeds meer in haar kracht wordt gezet vandaag de dag, kan je nog steeds het gevoel hebben dat je te veel bent of dat je vooral niet moet opvallen. Maar God heeft jou zo wonderlijk geschapen, hij heeft zóveel moois in jou geplaatst. Wat een gemis voor de wereld als ze dat niet te zien krijgt. Vandaag is deze blog een uitnodiging om (opnieuw) te gaan staan in jouw identiteit als dochter van de Allerhoogste. Zijn heerlijkheid gaat over jou op zoals de zon opgaat over de nieuwe morgen. Je hoeft niet je best te doen om zoveel mogelijk licht te schijnen, je mag simpelweg Zijn licht reflecteren naar de mensen om je heen. Hoe mooi zal dat licht zijn, het zal mensen aantrekken!

en verheerlijk zo de Vader!

Wanneer jij opstaat en gaat schitteren kun je andere helpen om de weg naar de Vader te vinden. Je hebt net gelezen dat je het licht van de wereld bent en dat je dit licht mag laten schijnen door jouw leven heen. In jouw leven kan een stukje van het koninkrijk van God zichtbaar zijn naar de mensen om je heen. En ons doel mag zijn dat mensen niet ons gaan prijzen voor ons mooie licht of onze goede daden, maar dat ons licht hen zal helpen om de Vader te zien. Wat een voorrecht! Daarom zegt Jezus ook tegen jou vandaag: Sta op en schitter!

Aan de slag!

Luister vandaag naar het liedje van Eline Bakker ‘Sta op en schitter’. Zie dit als een oproep van God aan jou. Kom tevoorschijn!

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap