Soms jeuken mijn handen

07

apr

Gastblogger

Nog een paar maanden heb ik en dan gaat het echte leven beginnen. Het laatste jaar van m’n studie is in volle gang en ik word klaargestoomd voor het werkende leven. Maar stiekem denk ik alvast aan hoe mijn leven eruit zal gaan zien over een jaar. Waar zal ik werken, heb ik het naar m’n zin? Of ben ik een nieuwe master begonnen? Eigenlijk weet ik niet wat ik wil. Waar veel mensen het probleem hebben te weinig leuk te vinden, ben ik het tegenovergestelde. Ik wil te veel doen en heb niet genoeg aan één ding. M’n handen jeuken.

Soms jeuken onze handen. Onze handen jeuken om aan de slag te gaan en onze idealen te bereiken. Een vredige wereld waar iedereen van elkaar houdt. Het is één van mijn idealen en ik denk niet alleen de mijne maar van iedereen hier. Iedereen vertellen over Jezus. Geen oorlog, geen pijn. Nog meer idealen. Maar helaas is het in werkelijkheid niet altijd zo makkelijk op te lossen. Idealen blijven idealen. Een jaar geleden kreeg ik een boekje van iemand met als titel ‘Als je echt iets wilt betekenen dan…’ Dit boekje laat zien hoe je daadwerkelijk iets kunt betekenen in je dagelijks leven als christen. Ik probeer deze voorbeelden zo veel mogelijk toe te passen in mijn eigen leven. Ik wil jullie een voorbeeld laten zien.

Ik zal oprecht spreken, vanuit mijn hart, ik zal met een eerlijk oordeel komen.’ (Job:33:3)

‘Als je echt iets wilt betekenen verwacht je het beste van anderen.’ Dat stond er bij dit vers. Hoe vaak roddel je niet over een ander? Zeg je iets negatiefs zonder daarbij na te denken? Hoewel ik erop let, kan ik niet ontkennen dat ik weleens iets negatiefs zeg over een ander. Je manier van doen heeft veel invloed op wat anderen over je denken. Als je echt probeert het negatieve te vermijden, zul jij je veel gelukkiger voelen. Je zult zien dat wanneer je zo gaat leven je ook niet teleurgesteld zult worden in anderen.

Dit was de eerste en nu al een super gave toepassing die je kunt maken in je eigen leven, vinden jullie niet? Ik heb er nog eentje die ik zelf erg mooi vind.

‘Blijf vooral thuis, mijn lief en kom tot rust; geluk is te vinden in je eigen huis.’ (Henry Wadsworth Longfellow)

Als je echt iets wilt betekenen, waardeer dan je familie. Hoe simpel kan het zijn. Het waarderen van familie. Je thuisbasis. Als je echt iets wilt betekenen kijk dan eerst hoe het er uitziet in je eigen huis. Gaan jullie goed met elkaar om? Kun je jezelf zijn? Kun je echt iets betekenen voor je eigen familie? Ga naast ze staan, sla een arm om ze heen en laat ze niet alleen.

Ja, iets betekenen voor een ander. Het is zo belangrijk. Al is het in je eigen huis of in je gesprekken met anderen. Denk aan een ander.

Aan de slag!
Probeer deze week deze blog eens uit te voeren in de praktijk. Ik geef je deze week twee opdrachten mee die je uit kunt voeren waardoor je iets laat zien van Gods liefde en echt iets kunt betekenen.

 1. Als je echt iets wilt betekenen, breng je variatie aan in je dagelijks werk. Zeg eens ja op iets waar je normaal nooit ja op zegt. Ga eens sporten met een vriend of vriendin die je lang niet hebt gesproken of theedrinken met iemand waarmee je dat eigenlijk nooit doet. Je betekent iets in het leven van anderen. Let maar op.
 2. Als je echt iets wilt betekenen, zet je je in als vrijwilliger. Heeft je oude buurvrouw een boodschap nodig? Heeft een gezin met vier kleine kinderen oppas nodig? Doe het eens. En vraag er geen geld voor ;). Iets doen voor de medemens, het is goed voor jezelf en voor de ander.

Deze overdenking is geschreven door onze oud-schrijfster Melanie. Melanie is een enthousiaste 21-jarige student Media, Informatie & Communicatie die op zoveel mogelijk verschillende manieren haar passies en talenten wil inzetten voor het Koninkrijk van God. Van het schrijven van blogs, verhalen en gedichten tot zingen en gitaar spelen voor de Koning. Zij Lacht van een prachtige regenboog, de zon die elke dag weer opkomt, goede gesprekken, fijne vriendschappen en het maken van muziek.

Deel deze overdenking

 1. Truus schreef:

  Helemaal waar wat je schrijft Melanie.
  Je thuisbasis is zó belangrijk!
  Luisteren,naar je kinderen enz.
  Daar ben ik zo heel erg dankbaar voor dat zij met hun problemen,zorgen bij ons willen komen.
  Wat vind je bv. van 5 jaar werkeloos zijn en daardoor depfressief worden.
  Alles mogen we dan bij de Heere neer leggen.
  Vandaag ga ik een oude vriendin weer eens bellen,
  goede tip!
  Sterkte en wijsheid bij je studie,bid voor je.

  • Melanie Hazenberg schreef:

   Bedankt voor uw reactie! Wat mooi om te horen dat u mijn tips gelijk in de praktijk toepast en een oude vriendin gaat bellen en bemoedigen! Tof! Ik bid voor u en voor die vriendin! ❤

 2. Lea schreef:

  Mee eens, positief aandacht geven en opletten op wat je zegt maakt zeker een verschil. Leuk stukje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap