Mijn hart juicht om God, mijn Redder

05

dec

Jacomien van Urk

Lezen: Habakuk 3:12-19 

Maria zingt haar lied als een gelovig antwoord op de woorden van haar Redder, zonder dat ze de uitkomst daarvan heeft gezien. Ze gelooft dat Hij is wie Hij zegt dat Hij is. Zijn woorden zijn betrouwbaar en Zijn wezen volmaakt. Ook al zit ze in onzekere omstandigheden, ze houdt haar hoop gevestigd op Hem. Niet alleen Maria kon in geloof juichen, ook Habakuk kon dat. Zelfs toen hij wist dat het volk gestraft zou worden, sprong hij op van vreugde in de Heer. In de grondtekst staat een woord dat je kunt vertalen met ‘ik zal zeker juichen/mij verblijden’. Niet vanwege zijn gevoel op dat moment, maar vanwege zijn keuze om zich te verblijden. Een gelovige keuze, ondanks de omstandigheden. 

Heer, ik juich vandaag voor U, mijn Redder! Uw beloften zijn ja en amen.

Deel deze overdenking

  1. Wilma Postma schreef:

    https://music.youtube.com/watch?v=_YH2FPuf1Mo&si=0wVJHanw4HDp8730
    Prachtige overdenking. Een mooi lied dat hierbij past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap