Maar rijken stuurt Hij weg met lege handen

16

dec

Marianne de Bart-van der Lee

Lezen: Psalm 10 

In de wereld waarin we leven lijkt alles maakbaar en ik-gericht. Rijken worden rijker, armen worden armer. Voelt het niet goed? Dan zoek je toch iets anders! Ik heb mijn waarheid en jij de jouwe. En God? Laat me niet lachen. Ik heb zelf de regie over mijn leven. 

Het is best verleidelijk. Dat ene product uit de kerstfolder. Een dagje extra werken voor meer geld. Een nieuw huis of een andere partner, want dan pas word je gelukkig. Maar het is een hinderlaag. Alleen Jezus kan jouw hart vervullen. Vind je het lastig om tegen de stroom in te gaan? Psalm 10 vertelt je vandaag dat God jou ziet. Dat Hij jouw hart wil en zal versterken. En dat het niet de vraag is óf Hij ingrijpt, maar wanneer. 

Vader, vul mijn lege handen met Uw waarheid. 

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap