Lichtstad in de hemel

23

okt

Gastblogger

“Hoe zal het in de hemel zijn?”, vroeg m’n kleine vriendinnetje Liv aan mij. Acht jaar was ze en haar lichaam was op door de leukemie. De leukemie die haar zo ziek had gemaakt dat een behandeling niet meer mogelijk was. Tsja… hoe zal het in de hemel zijn? Heb je daar ooit weleens over nagedacht? Heb je je ooit voorgesteld hoe de hemel eruit zal zien?

Ik ben niet bang voor het donker. Sterker nog, in de zomer houd ik van het donker. Het gevoel wanneer ik na een lange zomerdag langzaam de zon zie neerdalen boven de weilanden. De wereld komt tot rust. Het leven komt tot stilstand.
Maar de nacht kan ook beangstigend zijn. De nacht kan gelijk staan aan het niet kunnen slapen. De nacht kan een synoniem worden voor het hebben van verschrikkelijke nachtmerries. De nacht kan gevuld worden met donkere uren vol misbruik en pijn. Nee, de nacht is niet alleen vredig en stil. Soms kan de nacht niet snel genoeg voorbij zijn.

“En daar zal geen nacht meer zijn, en zij hebben geen lamp en ook geen zonlicht nodig, want de Heere God verlicht hen.”
(Openbaring 22:5)

‘En daar zal geen nacht meer zijn’, lees ik in Openbaring 22. Wat een troost! De nacht van ons leven, de nacht van verdriet en pijn, zal veranderen in een eeuwige dag. Eerst zal God alle tranen van onze ogen zal afwissen, er zal geen dood en geen moeite meer zijn. En daarna zal God ons bevorderen tot koningen en priesters in Zijn koninkrijk.

Hoe zal het in de hemel zijn?

“Daar zal een wolf bij een lam verblijven, een luipaard zal zich bij een geitenbok neerleggen, een kalf, een jonge leeuw en gemest vee zullen bij elkaar zijn, een kleine jongen zal ze drijven (…) Men zal nergens kwaad doen of verderf aanrichten, op heel Mijn heilige berg, want de aarde zal vol zijn van de kennis van de Heere, zoals het water de bodem van de zee bedekt. Want op die dag zal de Wortel van Isaï er zijn, Die zal staan als banier voor de volken. Naar Hem zullen de heidenvolken vragen. Zijn rustplaats zal heerlijk zijn.”
(Jesaja 11:6-9, NBV)

De hemel zal nog heerlijker zijn dan wij ons hier op aarde ooit zullen kunnen voorstellen.

Voor Liv is het geloven overgegaan in zien. Het hopen veranderd in ervaren.
Wij moeten nog even wachten. Nog even geduld. Nog heel even… en dan zullen ook wij voor altijd bij God zijn. In de lichtstad waar er nooit meer een nacht zal zijn.

Aan de slag!

Luister…
dit (kinder)liedje en wees een moment verwonderd over de eeuwige toekomst die ons wacht. Nieuwer dan nieuw – Elly Zuiderveld

Lees…
ter afsluiting dit lied.

De Koning die zijn troon heeft in den hoge,
houdt bij de mensen hof
en alle tranen zal Hij van hun ogen
afwissen tot zijn lof.
Er zal geen rouw, er zal geen dood meer wezen,
nergens verdriet meer zijn,
de eerste dingen werden uitgewezen,
voorbij ging alle pijn.
Uit: Liedboek voor de kerken, gezang 114:3.

Deze gastblog is geschreven door Gerjanne.

Deel deze overdenking

 1. Renee schreef:

  Opwekking 585 is in dit verband ook een prachtig lied.
  Nooit meer tranen, nooit meer pijn, wij zien Jezus!
  Wat een geweldige toekomst.

 2. Kim schreef:

  Wow… Zoveel dank Gerjanne, voor deze dierbare, hoopvolle bemoediging en de herinnering aan de prachtige toekomst die God ons belooft. Geprezen zij de Heer :’) Dat we in het het lijden van deze wereld, altijd onze blik op de Heer mogen houden en dwars door alle pijn en verdriet vast mogen blijven houden aan Zijn belofte op een geweldige toekomst. :’)
  God bless <3

 3. Corinne schreef:

  Prachtig vooruitzicht hoopgevend voor nu bij verdriet wat ik helaas niet kan uiten , helaas niet kan huilen, maar God weet dat mijn hart huilt en door dit te lezen geeft het weer hoop en verlangen naar de eeuwigheid . De nieuwe hemel en aarde het nieuwe Jeruzalem waar Hij Koning is over geheel de aarde het heelal.
  Dank voor de fijne woorden. Het geeft hoop en vreugde in mijn hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap