Bestel bij de uitgever

Al eeuwenlang is de tijd rondom Pasen een tijd van bezinning. Dit leesplan voor de veertigdagentijd helpt je hierbij en geeft woorden van verstilling, verscherping en vertroosting, om zo in deze veertigdagentijd je ogen te richten op Jezus. Het zien op Jezus doen we door te kijken door de ogen van de gelovige van vroeger en nu. Wat zagen zij van Jezus en wat zegt ons dat? 

€18,99

Kom en zie

Wij vrouwen zijn er vaak goed in om veel naar onszelf te kijken, in de spiegel en in ons eigen hart. We willen ontdekken wie we zijn, zijn op zoek naar eigenwaarde en willen niets liever dan onszelf ontplooien. We kijken naar waarin we falen en staren ons blind op onze tekorten. Maar wat nou als het recept van het ontplooien en het vinden van eigenwaarde nu niet ligt in het kijken naar onszelf, maar in het kijken naar onze Verlosser? Wat als de Bijbel nu geen boek is waarin we in eerste instantie onszelf leren kennen, maar als eerst God leren kennen? Dit leesplan neemt je bij de hand en zegt: ‘Kom en zie!’ Zie op Jezus, de onaanzienlijke Man aan het kruis. Zie op de Vader die wilde dat Zijn Zoon de weg van de dood ging. Zie op de Geest die in Jezus was en opwekkingskracht geeft.

In dit boek vind je bijbelgedeeltes, vragen, opdrachten, gedichten, overdenkingen en oude gebeden. Je ziet in dit boek hoe de gelovigen die ons zijn voorgegaan naar de heerlijkheid, op Jezus zagen in woord en gebed. Het leidt je van de as-woensdag naar de stille zaterdag.

Ze is scherp en fijnzinnig en houdt van diepgang en directheid. 

Maartje Kok (1994) studeerde HBO Theologie en is graag bezig met woorden en beelden. In het dagelijks leven heeft ze bijna altijd haar schrijfboek binnen handbereik om haar gedachtes in op te schrijven. Boven alles verlangt ze ernaar om haar diepste vreugde telkens weer in God te vinden. 

Maartje Kok

over de auteur

In onze Facebookgroep met meer dan tweeduizend leden kun je je aansluiten bij een bestaande Zij Lacht Bijbelgroep of je kunt er zelf één starten! 

Wil je een bijbelstudiegroep starten?

De community

helemaal gratis!

Sluit je aan

© 2021 Zij Lacht | Alle rechten voorbehouden