Interview met inspirerende vrouw // Hanneke Eilander

07

apr

Anne-Saar Kunz

Een echte dromer en een liefhebber van mooie dingen. Zo omschrijft Hanneke Eilander (28) zichzelf. Ik wil mijzelf graag omringen met mooie, speciale dingen die mij blij maken. Dat hoeft niet groot of duur. Juist in het kleine, het alledaagse wat mij normaliter niet opvalt, zie ik de dingen die er echt toe doen. Door bewust te kijken zie je zoveel meer schoonheid om je heen.

Altijd al een liefhebber geweest van schoonheid?

“Mmh. Ik denk het wel. Als kind was ik graag bezig met kleuren en veranderde ik keer op keer mijn kamertje. Ik wilde dat het mooi was. Later, in mijn studietijd, ben ik steeds bewuster gaan kijken naar de dingen om mij heen. Waar komt iets vandaan, hoe is het gemaakt, welke sfeer hangt er in een ruimte. Dat zijn ook dingen waar ik nu mee bezig bent in mijn werk als stylist.”

Wat leuk, stylist! Zie jij jezelf dat de komende jaren doen?

“Jazeker! Hoe ik dat precies ga invullen weet ik nog niet. Als freelancer heb ik aan veel mooie projecten gewerkt. Voor nu wil ik meer structuur en rust, want dat is wat je mist met een eigen bedrijf.’’

Maar je hebt toch wel dromen?

Lachend: “Ja, dromen genoeg! Ik hoop de komende jaren voor een toffe werkgever te kunnen werken, zodat ik meer ervaring op kan doen en kan groeien zowel persoonlijk als in mijn vakgebied. Daarnaast blijf ik kleine leuke projecten aannemen die ik in mijn vrije tijd kan doen. En op een dag wil ik me weer focussen op studio GEWOON THUIS en Much Love. Twee jaar geleden heb ik de stap gezet om Much Love over te nemen. Dat ik dat toen heb gewaagd, begrijp ik soms nog steeds niet. Ik ben er dankbaar voor en zie uit naar het moment dat ik dit weer kan oppakken.

Wanneer je terugkijkt op je leven tot nu toe, wat heb je dan het meest geleerd?

“Wat ik echt heb ervaren is dat als je alleen niet gelukkig kan zijn, een ander je ook niet gelukkig kan maken. Hoe graag jij dit misschien ook wilt. Ik had al vroeg een relatie. Achteraf gezien was ik daar toen nog niet aan toe. Maar ik was zo onzeker, ik wist niet wat ik wilde. Later besefte ik dat ik die tijd nodig had voor mijzelf. Hoe egoïstisch dat misschien ook klinkt.”

Waarom had je die tijd nodig voor jezelf?

“Om te groeien. Om uit te zoeken wie ik echt ben. En ik denk dat we onszelf daar niet meer de tijd voor gunnen. Alles moet perfect en leuk zijn, en het liefst zo snel mogelijk. Terwijl het leven zo helemaal niet is. Ik heb er soms nog steeds last van. Ik heb het dan nodig om gewoon even alleen te zijn. Wie ben ik? Wat wil ik?”

Hoe krijg je dan antwoorden op die vragen?

“Enerzijds door rust te hebben. Gewoon even tijd voor jezelf. En anderzijds door ook maar gewoon stappen te zetten. Niet altijd beren op de weg zien, maar falen en fouten durven maken. Echt waar, daarvan leer je het meest. Vallen en weer opstaan. Hoe moeilijk misschien ook.”

Was je al jong met geloof bezig?

“Het geloof is vanuit huis met de paplepel ingegoten.” Ze is even stil en denkt na. “En weet je, soms vind ik dat een nadeel. Ik had graag gehad dat ik een moment kan aanwijzen dat God toen in mijn leven kwam. Terwijl ik dit zeg, stel ik mijzelf gelijk de vraag: maar hoe mooi is het eigenlijk dat God er altijd al was? Vanaf mijn puberjaren heb ik veel gezocht naar Gods aanwezigheid. Wil Hij werkelijk mijn Vader zijn en mag ik echt Zijn kind zijn?”
“In 2010 heb ik mijn jawoord aan hem kunnen geven. Te midden van mijn struggles besefte ik dat ik Hem harder nodig had dan ooit.”

Waarom?

“Omdat ik zonder God nergens zou zijn. Het is zo fijn om altijd te kunnen vertrouwen op God. Hij heeft een plan. Met deze wereld en ook met mij. En natuurlijk, ik snap het echt niet altijd. Maar: ja, ik geloof wel dat Hij er is, Hij voor mij zorgt en Hij van mij af weet. Dat is voor mij voldoende.”

Dat is ook wat Hanneke jou wil mee geven: Vind je geluk in God en leer te vertrouwen op Hem. Hij is het meer dan waard, en geloof: hij laat niet varen wat Zijn hand ooit begonnen is.’

@muchlove.nl | www.muchlove.nl en @studio_gewoon_thuis | www.studiogewoonthuis.nl

 

Foto: Nienke van Denderen Fotografie

Deel deze overdenking

  1. Esther schreef:

    Mooie inspirerende interview!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap