Hij herinnert zich Zijn barmhartigheid

20

dec

Mandy

Lezen: Genesis 15:1-21 

God doet Abraham grote beloften. Op het moment dat Abraham (nog) geen kinderen heeft, belooft God hem dat zijn nageslacht zeer groot zal zijn. En dat niet alleen, Hij vertelt Abraham wat er met dat volk zal gebeuren én hoe Hij het gaat redden. Hij bevestigt Zijn trouw met een eenzijdig verbond en laat daarmee zien: Ik ben trouw, wat Ik beloof zal Ik doen. 

Wanneer Maria deze zin noemt, beroept zij zich op precies die trouw: ‘Heer, ik weet dat U Dezelfde bent als toen. Ik weet dat Uw trouw tot in eeuwigheid duurt.’ Zijn trouw was er in de tijd van Abraham, van Maria én van ons. En met haar mogen wij zeggen: 

Heer, herinner Uw barmhartigheid!

Deel deze overdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Zij Lacht | Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap